Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

IVN Zomeravondwandeling

16 juli 2022 t/m 16 juli 2022 van 19:00 - 21:00 uur

De rivier laat hele pakketten zand met grote hoeveelheden zaden achter, waardoor er hier een bijzondere plantengroei ontstaat. Men zal plaatselijk tot zijn middel door de planten lopen.

Een prachtig natuurgebied waar we velden met kruisdistels, boerenwormkruid en gulden roede tegenkomen. Ook kunnen we agrimoni, bitterzoet, bezemkruid en zeepkruid aantreffen. Bitterzoet dankt zijn naam aan de smaak van de wortel, eerst bitter dan zoet. Vergelijkbaar met het ouderwetse zoethout. De bessen van bitterzoet zijn giftig. En bezemkruid dankt zijn naam aan het bezemvormig wortelstelsel en van het zeepkruid werd vroeger de wortel gebruikt, waarmee men een schuimend sopje kon maken.

Doordat de Ewijkse Plaat op een natuurlijke manier begraasd wordt is er een heel gevarieerd landschap ontstaan met allerlei ruige plekken en graslandjes.

De zomeravondwandeling start om 19:00 uur vanaf de parkeerplaats bij het Laakbos, Pa Hoeklaan in Druten. De wandeling duurt ongeveer 2 uur. Stevig schoeisel en beschermende kleding tegen teken worden aanbevolen.

De wandeling is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor het IVN wordt zeer gewaardeerd. Aanmelden via de IVN Maas en Waal website.
Kijkt u ook op de website: www.ivn.nl/afdeling/maas-en-waal


Lees meer
Delen: