Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Kasteeltuin concert

1 juni 2019 t/m 5 oktober 2019

Lange Meent 11

4101 BG

Culemborg

Elke eerste zaterdag van de maand is er tot oktober livemuziek in de sfeervolle tuin van het voormalig Kasteel Culemborg. Zo speelt Rob Rietveld zaterdag 1 juni op gitaar etudes van Fernando Sor in de theekoepel of buiten in de tuin aan de Lange Meent 11. De toegang is vrij en luisteren naar het doorlopend programma van 14.00 tot 16.00 kan op elk moment.

Sor (1778–1839) was in zijn tijd een beroemde gitarist. Tegenwoordig is hij vooral bekend als componist die veel voor gitaar geschreven heeft, voor elke moeilijkheidsgraad. Net zoals via dit concert, sluit de Kasteeltuin dit jaar aan op het thema van monumentendag: ‘plekken van plezier’. Met in het mini museum, vondsten om van te genieten, zoals speelgoed, muziek instrumentjes en prachtig versierd servies. Daar is ook een dik fundament van één van de torens te zien, met buiten één van de laatste muren van het kasteel.

Bijzonder in de kasteeltuin zijn de levendige verhalen van de vrijwilligers, soms zelf bij de opgraving van het kasteel betrokken. Speciaal voor kinderen is er een mega kasteelpuzzel en een zandbak waar iedereen een echte scherf mag opgraven en meenemen naar huis. Het Kasteelterrein is elke zaterdag tot oktober open van 13.00 tot 17.00uur.

Foto’s: Simon Dijk


Lees meer
Delen: