Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Kom in de Kas

6 april 2019 van 10:00 - 17:00 uur

De Nederlandse glastuinbouw is werelds! Van oorsprong tot afzet, van import tot export, en van wereldse tradities tot wereldse gerechten. Tijdens Kom in de Kas op zaterdag 6 april kun je kennis maken met de verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat. In regio Bommelerwaard nemen zeven bedrijven deel. Van 10.00 tot 17.00 uur openen de tuinders hun deuren om je te laten zien en te laten ervaren wat voor moois er allemaal groeit in de kassen.

Gastvrije Tuinders
De zeven deelnemende bedrijven zijn allemaal de moeite waard om te bezoeken in Zuilichem, Nieuwaal en Gameren. L.I.S. Lisianthusinstyle laat zien hoe Lisianthus groeit en bij Linflowers zie je een oogst- en plantmachine in bedrijf. De bijenvereniging bij Dutch Berries geeft uitleg over de bestuiving van de aardbeien en 75 kleuren orchideeën zijn te bewonderen bij Kwekerij ’t Hoog Bos. Bloemen onder de modernste LED verlichting worden geteeld bij Kwekerij de Monnikenwaard. En uitleg over het planten en rooien van freesiaknollen kun je krijgen door T. van Opijnen bij Van Tuijl Freesia. Bij Van Wijk Rozen kun je naast de prachtige rozen ook de bosmachine in bedrijf zien. Wat een diversiteit aan bedrijven.

Meer te beleven
Behalve rondleidingen op de bedrijven en ontdekken hoe alles groeit en bloeit, worden er ook andere interessante activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen een truck bekijken en ballon- figuren maken. Lekker van de gerechten proeven, boeketjes bloemen maken en voor de lekkere trek zijn er hamburgers, frites, poffertjes en ijsjes. Niet alleen de activiteiten, maar ook de uitleg over de producten en hun groeiwijze zijn voor de kinderen zeker aantrekkelijk. Kom in de Kas is een uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis.

Parkeren kan bij de deelnemende bedrijven, maar het advies is om zoveel mogelijk op de fiets te komen. Kom in de Kas is gratis toegankelijk!

Kaskrakers!
Waarom is het zo warm in een kas? Waarom zijn de kassen zo verlicht? Hoe is het om te werken in een kas? Om deze vragen beantwoord te krijgen is Kaskrakers langsgeweest bij Van Wijk Rozen in Gameren, Kwekerij De Monnikerwaard in Nieuwaal en bij Linflowers in Zuilichem. Benieuwd hoe dat was? Kijk dan naar de (drie) filmpjes hieronder:


Lees meer
Delen: