Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Kunst met een ziel

8 oktober 2022 van 12:00 - 17:00 uur

Kniphoek 14

4116BX

Buren

Ze leven samen, ze werken samen. Als evenwichtige yin en yang vullen ze elkaar aan, ook in het schilderen. Jo Debije : het creatieve wonderkind. De ontembare scheppingskracht. Schilderen is voor Jo als ademen, hij kan niet zonder. Altijd op zoek naar nieuw en puur, naar ‘wow’. Inspiratie spuit hem uit de oren, als een onuitputtelijke bron. Hij blijft onderzoeken en alles uit proberen. De drang om te schilderen wint van al het andere.

Josie Arnoys : opgeleid aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag (diploma 1992) en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (diploma 1995). Acht jaar docent aan de HKU en vele jaren vormgever voor tv. De perfectionist, vorm en kwaliteit.

Roer de kwaliteiten van hem en haar door elkaar en er ontstaat een schilderij wat ze zelf liefkozend ‘verfding’ noemen. Tel daarbij op dat ze vrijwel alles zelf én op hun eigen wijze doen en je begrijpt hun motto: Een eigen weg, een eigen stijl. Die eigen stijl blijkt overigens ook uit de reacties van bezoekers: “zo iets heb ik nooit eerder gezien!”.

Jo zegt daarover: “Elk schilderij is opgebouwd uit minstens 5 lagen.
Bij sommige zijn het er wel 10. De structuur van het reliëf, de kleuren van de eerdere lagen en de eventueel onderliggende thema’s geven ieder schilderij een eigen karakter. Net als bij goede wijn is voor het scheppen van onze schilderijen het rijpingsproces tussen de lagen van cruciaal belang. Eigenlijk is een verfding een beetje een persoonlijkheid. Je ziet het niet, het is er toch.“

“Soms horen we dat mensen drempelvrees hebben. Wij zijn blij met alle bezoek, de kopers én de kijkers. U bent van harte welkom”

Het kleurrijke, abstracte werk is te zien op vrijdag, zaterdag en zondag van 23 september tot en met 9 oktober, steeds van 12 tot 17 uur. Toegang is uiteraard gratis. Veel van de schilderijen zijn ook te huur. Kijk voor meer informatie op verfding.nl

De Synagoge, ruimte voor kunst
Kniphoek 14, 4116 BX Buren


Lees meer
Delen: