Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Lancering VR Kasteel Tour Culemborg

12 september 2020 van 11:00 - 15:00 uur

Lange Meent 11

Culemborg

Op zaterdag 12 september om 11:00 uur is de feestelijke lancering van het vr kasteel van Culemborg.

Het kasteel van Culemborg heeft van 1280 tot 1672 een belangrijke rol in de geschiedenis gespeeld en is daarmee het meest waardevolle historische monument van Culemborg. Maar behalve wat resten van de fundamenten is er van het kasteel zelf niets meer te zien. Nu is er een mogelijkheid om het kasteel wél te bezoeken: met de virtual reality tour.

Wethouder Monica Wichgers zal de vr tour officieel lanceren, waarna het kasteel voor iedereen weer te beleven is. Met deze tour ga je met een tablet in de hand terug in de tijd van 1482. Ontmoet Zweder van Culemborg, verdedig je tegen de troepen van de Utrechters en ontdek wat de viswijven bij de poort komen doen.

Van 11:30 – 15:00 uur is de Kasteeltuin open voor bezoekers van Open Monumentendag en kunnen ook anderen de tour komen bekijken. Alles coronaproof uiteraard. Vanwege coronamaatregelen werken wij met een tijdslot per bezoeker. Wil je zeker zijn van een vr kasteel tour? Stuur dan een mail naar post@studiolek.nl en een voorkeurstijd, dan maken wij een reservering voor je.

Het virtuele kasteel is mogelijk gemaakt door Studio LEK in samenwerking met Stichting Kasteeltuin en de gemeente Culemborg en financiële bijdragen van Regionaal Investeringsfonds, Cultuurfonds Culemborg en Prins Bernard Cultuurfonds.

Informatie:
Zaterdag 12 september
11:30 – 15:00
Kasteeltuin Culemborg
Lange Meent 11
Culemborg


Lees meer
Delen: