Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

LekArt Lab

12 april 2022 t/m 12 april 2022 van 19:30 - 21:30 uur

Goilberdingerdijk 40

4106LC

Culemborg

LekArt Festival 2022: River Deep
Onder de titel River Deep presenteert LekArt Festival 2022 in het landschap van de Lek hedendaagse site-specific kunstwerken van beeldende kunst, performance en installatiekunst, theater en lens-based media fotografie en film. River Deep nodigt de bezoeker uit zich te verdiepen in de natuurkracht van de rivier. De Lek – een vertakking van de Rijn – karakteriseert zowel het landschap rond Culemborg als ook het deltalandschap van Nederland als geheel. Curator Maartje van den Heuvel: “Dit gebied staat bol van de landschappelijke cultuurhistorie, waarin steeds de rivier de hoofdrol speelt. Meer dan in eerdere edities gaat LekArt Festival 2022 over dit rivierlandschap, en hoe de beeldende kunst van nu daar een wisselwerking mee aangaat. De centrale gedachte van het festival is: alleen als we respect hebben voor de rivier en haar diep blijven doorgronden, kunnen we er in de toekomst mee blijven samenleven.”

LekArt Labs:
Voor de meer dan gemiddeld geïnteresseerden en betrokkenen bij LekArt Festival organiseert Stichting LekArt de zogeheten LekArt Labs. Tijdens deze maandelijks terugkerende bijeenkomsten op de tweede dinsdag van de maanden voorafgaand aan het festival delen betrokken kunstenaars het wordingsproces van hun werk voor het festival met het publiek. Ook wordt publieksparticipatie mogelijk gemaakt tijdens deze sessies: lokale kunstenaars en andere geïnteresseerden worden actief opgeroepen om hun kennis te delen en bij te dragen aan de totstandkoming van de kunstwerken en voorstellingen. Aanmelden kan via e-mail en de toegangsprijs bedraagt €5,- (€3,- voor studenten).

LekArt Lab 12 april 2022, 19.30u-21.30u, Werk aan het Spoel, Culemborg

– Maartje van den Heuvel
Maartje van den Heuvel (1967), de curator van LekArt Festival 2022, is kunsthistoricus en promoveerde in 2019 op haar proefschrift Picturing Landscape met een onderwerp op het snijvlak van landschap en beeldende kunst. In haar lezing River Deep vertelt zij hierover en over het thema River Deep van Lekart Festival 2022, dat zal leiden tot site-specific en andere beeldende en performance kunst in het rivierlandschap rond Werk aan het Spoel bij Culemborg.

– Edwin Zwakman
De eerste kunstenaar die komt vertellen over zijn werk voor LekArt Festival 2022 River Deep is Edwin Zwakman (1969). Zijn werk bestaat onder andere uit geënsceneerde fotografie, installaties met architectonische objecten en interventies in de openbare ruimte. In zijn werk onderzoekt Zwakman het natuurlijke landschap versus het kunstmatige landschap dat de mens maakt en controleert met netwerken en geometrische patronen en structuren. Voor LekArt Festival 2022 River Deep zet hij een nieuwe stap in zijn langlopende project At Night I See the Future over de toekomst van Nederland: een site-specific installatie/ingreep in het uiterwaardenlandschap van de Lek bij de spoorbrug van Culemborg koppelt hij aan toekomstvisioenen die de bezoeker door middel van augmented reality ziet. Zwakman verbleef hiervoor in de Artist In Residence ruimte van LekArt in Werk aan het Spoel in Culemborg en deelt de aanwezigen bij het LekArt Lab op 12 april in zijn bevindingen.

Meer over LekArt
De actuele informatie rondom LekArt Labs en het festival is terug te vinden op www.lekart.nl. Wie op de hoogte wil blijven van alle ontwikkelingen en activiteiten van LekArt in aanloop naar het festival, kan zich via www.lekart.nl inschrijven voor de nieuwsbrief of LekArt volgen op social media (@LekArt/@lekartculemborg).


Lees meer
Delen: