Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Lezing: De tuinen van Monet

28 november 2019 van 19:30 - 21:30 uur

Herenstraat 29

4101 BR

Culemborg

Tijdens de lezing neemt kunsthistoricus Lisette le Blanc je mee langs de sprookjesachtige tuinen van Monet in Giverny, zijn schilderijen geïnspireerd door deze tuinen en de invloed die zij hadden op andere kunstenaars.

Claude Monet (1840-1926) is in de laatste kwart van de 19de eeuw een van de belangrijkste schilders geweest door zijn leidende rol in de ontwikkeling van het Impressionisme, een schilderwijze die totaal anders was dan de heersende stijl. Samen met andere schilders zoals Berthe Morisot, Claude Renoir, Marie Braquemond en Alfred Sisley (om er slechts een paar te noemen), veroorzaakte hij een aardverschuiving en maakte zij de weg vrij voor een nieuw kleurgebruik van bijvoorbeeld latere schilders als Vincent van Gogh.

Expositie In de expositie in het Gemeentemuseum worden maar liefst veertig internationale topstukken bijeengebracht. Het schilderij Blauweregen uit de eigen collectie van het Gemeentemuseum is het stralende middelpunt. De expositie is te zien van 12 oktober 2019 tot en met 2 februari 2020.


Lees meer
Delen: