Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Lezing Slot Loevestein: De Oude Hollandse Waterlinie

6 november 2022 t/m 6 november 2022 van 14:30 - 15:30 uur

Loevestein 1

5307 TG

Poederoijen

Wist je dat er in Nederland een uniek verdedigingsstelsel was? Op zondag 6 november geeft Sander Enderink een lezing over de Oude Hollandse Waterlinie. Sander is historicus en auteur van Het Oude Hollandse Waterlinie Boek. Hij is werkzaam bij Stichting Oude Hollandse Waterlinie als projectmedewerker en kan als geen ander vertellen over de Oude Hollandse waterlinie, een in de wereld uniek verdedigingsstelsel. De lezing is inbegrepen bij je museumbezoek en begint om 14.30 uur. Meld je snel aan via https://www.slotloevestein.nl/agenda/lezing-oude-hollandse-waterlinie/.

In 2022 organiseert Slot Loevestein, passend bij de tentoonstelling “Denkend aan water” een lezingenreeks met het thema water. Acht lezingen worden verspreid over het jaar gegeven met in elke maand een college over een relevant onderwerp uit de geschiedenis van Loevestein of een actualiteit die daaraan raakt.

Het bijwonen van de lezing zelf is gratis, maar er is wel een geldig toegangsbewijs voor het museum nodig. Abonnementen en museumkaarten zijn geldig. Een museumticket koop je online of aan de kassa.


Lees meer
Delen: