Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Lezing Slot Loevestein: Rechten geven aan water

18 september 2022 t/m 18 september 2022 van 14:30 - 15:30 uur

Loevestein 1

5307 TG

Poederoijen

Weinig bekend, maar van groot belang is het gedachtegoed dat Hugo de Groot naliet. Zo legde hij de basis voor het moderne internationale recht, oorlogsrecht en zeerecht. Vanuit deze erfenis is Loevestein een logische plaats om na te denken over wat er wettelijk nodig is om in de toekomst op een harmonieuze manier te leven met elkaar en met de wereld om ons heen. Juristen pleitten ervoor om de natuur rechten te geven. Zoals de Maas, die langs Loevestein stroomt. Op zondag 18 september is de vijfde lezing in de waterreeks, waarin Jessica den Outer vertelt over rechten geven aan water.

Jessica is juriste en gespecialiseerd in internationaal milieurecht. Ze is werkzaam als consultant, schrijfster en spreker op het gebied van rechten voor de natuur. Jessica’s missie is om mensen in Nederland te inspireren door de wereldwijde ontwikkelingen in juridische emancipatie van de natuur. Zij laat zien dat wereldwijd al heel veel landen de rechten van de natuur hebben omarmd. Hoe zit dat in Nederland? De lezing is inbegrepen bij je museumbezoek en begint om 14.30 uur.
Meld je snel aan via: https://www.slotloevestein.nl/agenda/lezing-rechten-geven-aan-water/.

In 2022 organiseert Slot Loevestein, passend bij de tentoonstelling “Denkend aan water” een lezingenreeks met het thema water. Acht lezingen worden verspreid over het jaar gegeven met in elke maand een college over een relevant onderwerp uit de geschiedenis van Loevestein of een actualiteit die daaraan raakt.

Het bijwonen van de lezing zelf is gratis, maar er is wel een geldig toegangsbewijs voor het museum nodig. Abonnementen en museumkaarten zijn geldig. Een museumticket koop je online of aan de kassa.


Lees meer
Delen: