Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Lingefilm: programma in de herfstvakantie

16 oktober 2020 t/m 21 oktober 2020

Rijksstraatweg 64

Geldermalsen

Op vrijdag 16 oktober (18:00 uur en 20:30 uur) en op woensdag 21 oktober (20:00 uur) draait LingeFilm het indie-drama The Last Black Man in San Francisco. Afro-Amerikaan Jimmie is in de ban van een Victoriaans huis in het rijke stadsdeel. De Beentjes van Sint-Hildegard (Herman Finkers) in de herhaling op zaterdag 17 oktober drie keer te zien, om 15.30 uur, 18 en 20.30 uur! Op zondag 18 oktober (18:00 uur) en op dinsdag 20 oktober (14:30 uur) draaien we het feelgood-drama Love Sarah. Sarah zou een nieuwe taartenwinkel openen in Londen, maar toen overleed ze. Op woensdag 21 oktober (14:30 uur) staat voor jong en oud de film Lassie geprogrammeerd. Lassie is de trouwe hond van de jongen Florian.

Hoofdpersoon Jimmie in The Last Black Man in San Francisco is geobsedeerd door een prachtig Victoriaans huis in een historische wijk van San Francisco. Ooit was het huis van zijn ouders en hij is er opgegroeid. Als de huidige huurders van het huis moeten vertrekken, grijpen Jimmie en zijn beste vriend Mont hun kans en gaan het kraken, vastbesloten nooit meer weg te gaan. Maar San Francisco is veranderd…

De Beentjes van Sint-Hildegard van Cabaretier Herman Finkers als Jan die gebukt gaat onder de verstikkende liefde van zijn vrouw Gedda, gespeeld door Johanna ter Steege. Voor haar is liefde een vorm van noodzakelijke echtelijke betutteling. Jan ondergaat deze wurgende onderdrukking gelaten. Totdat Gedda en haar moeder na het overlijden van Jan’s schoonvader deze in hun liefdevolle bedilzucht toch besluiten te begraven. Terwijl schoonpa zelf gecremeerd had willen worden. Nu komt Jan in verzet tegen zijn hele Twentse schoonfamilie. Dit wordt een kantelpunt in Jan’s leven.

In Love Sarah overlijdt Sarah door een verkeersongeluk, vlak voordat ze haar banketbakkerij zou openen. Maar haar moeder, haar dochter en haar beste vriendin openen de winkel tóch. Moeder, dochter en vriendin hebben elkaar jaren niet gezien; hun onderlinge verstandhouding was kil en heeft een beetje tijd nodig om te groeien. Uiteindelijk mag Sarah trots zijn!

De Duitse jongen Florian heeft de Schotse collie Lassie als zijn allerbeste vriend. Als op een kwade dag Florian moet verhuizen, mag Lassie niet mee. De vader van Florian vindt voor Lassie bij Priscilla een nieuw tehuis. Florian is zo verdrietig, want Lassie is zíjn hond, hij wil zelf voor hem zorgen. Lassie raakt zelfs zoek. Samen met Priscilla zet Florian alles op alles om Lassie terug te vinden. Zou dat hem lukken?


Lees meer
Delen: