Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Lingefilm theater

15 oktober 2021 t/m 20 oktober 2021

Rijksstraatweg

4191 SG

Geldermalsen

Jarenlang beheerste de Deventer moordzaak de media, maar nu is er de film De veroordeling. Hierin is er veel aandacht is voor het journalistieke onderzoek dat in de verslaggeving over deze zaak uiteindelijk een belangrijke rol speelde. Je eigen blik blijkt kneedbaar in deze film. Eerst gaat de film uitgebreid in op de verdachte klusjesman. Later kantelt de film en worden de manipulatie, het nepnieuws en de alternatieve feiten beter zichtbaar. Maar hoe zit het nu echt? Wie heeft de moord gepleegd?

Heb je al eens afgevraagd hoe een zwerfhond het leven beleeft? Dan is dit je kans, want in de film Stray zie je de stad Istanboel door de ogen van de zwerfhond Zeytin, Nazar en puppy Kartal. Soms is hun leven zwaar, zoals wanneer Zeytin wordt geschopt door een voorbijganger. Maar op een andere dag zit het mee en vinden ze een overgebleven maaltijd met vlees. Gaandeweg verbreedt de blik van Zeytin en de andere honden zich van dieren naar mensen aan de rand van samenleving zoals vluchtelingen en daklozen.

In Mijn moeder is een gorilla verlangt Jonna naar een moeder, al sinds het moment dat ze in het weeshuis woont. Tijdens een open dag komt er een flinke gorilla naar het weeshuis. Het klikt meteen tussen Jonna en de gorilla. Jonna voelt dat ze nu eindelijk haar moeder gevonden heeft! Jonna en de gorilla worden al snel dikke vrienden. Andere mensen in de stad vinden het maar raar: welk kind heeft nu een gorilla als moeder? De burgemeester probeert roet in het eten te gooien. Zou dit hem lukken?


Lees meer
Delen: