Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Lingefilm theater

25 september 2021 t/m 29 september 2021

Rijksstraatweg

4191 SG

Geldermalsen

In de komende weken presenteert LingeFilm de Deense film ‘Druk’, internationaal uitgebracht onder de titel ‘Another Round’ (vrij. 24 sept. om 18 uur en 20.30 uur; wo. 29 sept. om 20 uur): Het met een Oscar bekroonde sociale en medische experiment van vier docenten. Op 25 en 26 september ‘Luizenmoeder – De film’ (za. 25 september om 18 uur en 20.30 uur en zo. 26 sept. om 20.00 uur).

Druk/Another Round: De mens wordt geboren met een alcoholtekort van 0,05%. Tenminste, volgens een Noorse filosoof. Dit is het onderwerp van gesprek van vier vrienden, leraren op een middelbare school. Wat gebeurt er dan wanneer dat tekort wordt aangevuld? Een experiment wordt gestart : het tekort moet worden aangevuld om te zien wat de resultaten zijn. Het experiment begint natuurlijk volgens de regels, maar escaleert al snel wanneer de grenzen van het behoorlijke worden opgezocht. Regisseur Thomas Vinterberg heeft hiermee zijn beste film gemaakt. Opgedragen aan zijn dochter die ten tijde van de opname overlijdt.

Luizenmoeder-de film: Directeur Anton is niet meer. Maar hoe vang je het verlies dan op en zorg je dat De Klimop dan verder draait? Door te innoveren! En dat is dan ook precies het plan van de docenten in de film. Het kon niet uitblijven dat de speelfilm zou komen na het succes van de serie. Dezelfde cast, dezelfde ongemakkelijke situaties maar ook met iets meer diepgang. ‘Hoe woont juf Ank eigenlijk?’.

Vanaf 25 september is het verplicht om een geldige corona QR-code en ID mee te nemen. LingeFilm zal dit bij binnenkomst van de filmzaal controleren. Neem dus je smartphone mee.


Lees meer
Delen: