Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Mauthausenliederen van Mikis Theodorakis door Vocaal Ensemble Gery Vermeulen & Friends

6 november 2022 van 15:30 - 17:30 uur

Varkensmarkt 19

4101CL

Culemborg

Komend najaar en in maart 2022 organiseert Cultuurfonds Culemborg i..s.m. Stadsklooster Culemborg een serie van 3 concerten ‘Drieluik ‘Van de schoonheid en de troost’, waarbij overeenkomstige thema’s centraal staan. Het complete concertprogramma concentreert zich rond het thema ‘Compassie’ waarin klassieke muziek gecombineerd en afgewisseld wordt met diverse muziekgenres in een zeer gevarieerde en vaak verassende programmering. De muziek wordt uitgevoerd door Gery Vermeulen & friends:
Zoe Banken (alt) ,Freddy van Maurik (piano) en Gery Vermeulen (mezzosopraan).

Concert: Com-Passion 2.0 6 november – 16:30 uur .
Muziek met een verhaal uit het oeuvre van de Griekse componist M.Theodorakis. Op tekst van I.Kambanellis over zijn gevangenschap in concentratiekamp Mauthausen. Deze liederen beschrijven het zwartste zwart uit het bestaan van de mens maar ook het witste wit: de liefde als overwinning op de dood. Naast de ‘Mauthausen Cantate’ hoort u o.a. muziek van Ilse Weber, Pete Seeger en Robert Schumann. Samen met Freddy van Maurik (piano) vormt Gery een uniek en professioneel ensemble. Vol passie brengen zij voor u muziek met diepgang. Dat is te horen én te voelen! Het muziekprogramma samengesteld door Gery Vermeulen, wordt afgewisseld met korte verbindende teksten voorgedragen door Pastor Frank Duivenvoorde.

Voorafgaand aan het concert is er een inleiding op het programma om 15:30 uur met interessante wetenswaardigheden over het concert, de muziekstukken, de componisten.
De inleiding is gratis toegankelijk mét ticket.


Lees meer
Delen: