Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Meivakantie op Slot Loevestein

23 april 2022 t/m 8 mei 2022 van 10:00 - 17:00 uur

Loevestein 1

5307 TG

Poederoijen

Er zijn ook weer veel extra’s. Natuurlijk kun je de nieuwe tentoonstelling “Denkend aan water” bezoeken. Daarnaast kun je op pad met je eigen sleutel. Leer musketschieten, laat buskruit ontploffen in de Kruittoren en ze de vesting onder water met het waterspel. Sluit je aan bij een workshop? Of luister je liever naar één van de vele verhalen uit de geschiedenis van het stoere slot? Kun je niet kiezen? Dat hoeft ook niet. Rust even uit in de Taveerne met wat lekkers en vervolg je tocht door de muurtrappen van het kasteel, op zoek naar de kist van Hugo de Groot. Nog steeds energie over? Leef je uit op het klimparcours.

DENKEND AAN WATER
In de nieuwe tentoonstelling “Denkend aan water”, zie je letterlijk wat de stand van water is. Wat betekent water voor Loevestein, voor de regio en voor Nederland? Nieuwe ontwikkelingen en historische gebeurtenissen gecombineerd met een verrassend ontwerp vormen een expositie waarin je het water kunt beleven. Bijvoorbeeld door te zwemen op een schommel in de golven. Surrealistisch en magisch. Maar ook confronterend, want hoe voelt het als eeuwenoud erfgoed onder de golven verdwijnt?

WOENSDAG WORKSHOP
Op woensdag 27 april en woensdag 4 mei kunnen kinderen aansluiten bij een workshop aquarel leren. Een kaartje hiervoor koop je bij aankomst bij de kassa. De workshop start om 13:00, 14:00 en 15:00 uur. Kosten: € 2,50 per kind (bovenop de toegangsprijs).

PRAKTISCHE INFORMATIE
In de meivakantie is Loevestein van 23 april t/m 8 mei elke dag open van 10:00 – 17:00 uur. Een kaartje koop je online of aan de kassa. Er is geen corona-toegangsbewijs nodig.


Lees meer
Delen: