Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Miniaturenexpositie Henk Hooijmans

31 juli 2022 t/m 26 september 2022

Teisterbandstraat 38

5331 CR

Kerkdriel

Een aantal jaren geleden startte Henk met het maken van een maquette, als hulp voor zijn zoon die destijds afstudeerde als binnenhuisarchitect. Daarna kreeg dit een vervolg en mondde het uit in een verslavende hobby. Henk ging miniaturen maken van panden die nog bestaan, maar ook van verdwenen panden. De meeste miniaturen zijn Drielse panden. Hoe kan het ook anders. Henk is een rasechte Drielenaar, met interesse voor de geschiedenis van zijn geboortedorp.

Henk bouwde zijn miniaturen op basis van oude bouwtekeningen, beeldmateriaal van het RAR, Driels Museum of met privé foto’s. Soms was het ook een kwestie van gaan meten bij een bestaande locatie of het tellen van de aantallen steenlagen vanaf een foto. In eerste instantie bouwde Henk alleen met materialen die in en om het huis te vinden waren: papier, karton, lucifers, hardboard, zachtboard, zand, grond, keitjes, delen van vuurpijlen en aanstekers, kopspelden, verpakkingen van vloeitjes/speculaas/vleeswaren, touw, wasknijpers enzovoort. Later is daar materiaal uit de hobbywinkel bijgekomen zoals plastic, styreen en strips om kozijnen mee te maken. De meeste modellen hebben een schaal van 1:87. Deze schaal komt uit de modelspoorwereld. In deze schaal kun je namelijk veel accessoires kopen. zoals figuren, dieren, auto’s, bomen etc

Henks bouw activiteiten zijn te volgen op: https://www.facebook.com/henk.hooijmans.9/ Industrie, modules naar Canadees voorbeeld (beneluxspoor.net).

Het Driels Museum is samen met Henk Hooijmans verheugd dat we deze panden en locaties aan de bezoekers kunnen tonen. We hopen dat het speciale herinneringen bij U oproept.

Met dank aan alle eigenaren, die belangeloos hun miniatuur beschikbaar stelden.


Lees meer
Delen: