Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Molenfietsdag Betuwewind en GeoFort

2 oktober 2021 van 10:00 - 16:00 uur

Nieuwe Steeg, 74

4171KG

Herwijnen

– Fiets een mooie route door de Betuwe.
– Stel je vragen over de windmolens bij Windpark Deil.
– Ga op excursie met de boswachter naar de eendenkooi in ’t Broek. – Start tussen 11.30 en 14.45 uur. Aanmelden bij de molen.
– Maak een wandeling met IVN om ’t Broek en het plasdrasgebied voor weidevogels te verkennen. Start om 11.30 of 12.30 of 13.30 uur. Aanmelden bij de molen.
– Leer hoe je je eigen vlieger bouwt en laat ‘m op.
– Maak kennis met Puur Betuws, De Fruitmotor en Voedselbos Lingehout en proef de natuur.
– Bekijk de elektrische Volkswagen Camper van Evan uit Culemborg en maak kans op een weekend weg met deze nostalgische bus.
– Beleef met 5 euro korting avonturen bij GeoFort.

Activiteiten Windpark Deil
Ons team is bij Windpark Deil aanwezig om je alles te vertellen over de op-een-na-hoogste windmolens van Nederland. Ook kan je er een lekkere kop koffie/thee drinken, het toilet bezoeken en kennis maken met duurzame relaties uit de regio zoals Puur Betuws en De Fruitmotor. Voor kinderen en natuurlijk voor vaders, moeder, opa’s en oma’s die zich weer even kind willen voelen, is er een workshop vliegers maken. Verder is het mogelijk om met de boswachter op excursie te gaan in de eendenkooi of natuurgebied ’t Broek en het plasdrasgebied voor weidevogels te verkennen met IVN en Evan uit Culemborg is aanwezig met een elektrische, nostaligische Volkswagen camper. Doe mee aan de prijsvraag en maak kans op een weekend weg!

GeoFort met 5 euro korting
Dit jaar kan je niet alleen kennis maken met de windmolens, maar ook nog eens avonturen beleven bij GeoFort. Deelnemers aan de Molenfietsdag krijgen op 2 oktober met hun voucher 5 euro korting op de entree en een gratis kop koffie/thee. De voucher vind je op de uit te printen routekaart op deze pagina. Naast alle activiteiten krijg je een kop koffie/thee en kun je je eigen windmolen maken en zien hoe Nederland er uitziet als het onder water loopt. Houd jij dan droge voeten? Ook kun je bij een vuurtje je eigen broodje met vegetarische worst roosteren.

 


Lees meer
Delen: