Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Muziek onder de boom bij Slot Loevestein | 11 augustus 2019

11 augustus 2019

Loevestein 1

5307 TG

Poederoijen

Deze zomer organiseert Slot Loevestein weer een aantal keer muziek onder de boom. Kom lekker op het terras zitten met een verfrissend drankje en een lekker broodje. Geniet van het prachtige uitzicht op het kasteel terwijl je luistert naar de muziek die gemaakt wordt. Hieronder een overzicht van de muzikanten:

Harpiste Coca Román van Dongen | Zondag 21 juli
Vanaf het moment dat ze voor het eerst achter een harp ging zitten was ze verliefd en na heel wat omzwervingen en avonturen is ze nu helemaal in haar element in de folk muziek. “Ik vind het heerlijk om me te kunnen verliezen in de muziek en het mooiste is dat je andere mensen mee kan nemen! Zonder woorden kan je soms zo veel meer overbrengen.”

Troubadour Lucas Florent | Zaterdag 10 augustus
Als rondtrekkend nieuwsbrenger zingt en vertelt troubadour Lucas Florent oude en nieuwe verhalen en zorgt voor een muzikale en vrolijke noot tijdens deze middag! Lucas speelt van 13:00 – 15:00 uur.

Doedelzakspeler Laird JvS | Zondag 11 augustus
Er zijn dagen dat het verleden en heden op een prachtige manier samenkomen. Op zondag 11 augustus zal dat ook zijn. De overgrootvader van Jan van Splunder, Jan Schanstra genaamd, was sleutelbewaarder op Slot Loevestein. Kleinzoon Jan bezocht Slot Loevestein als kind al vaak, en zal er op zondag 11 augustus een muzikaal optreden verzorgen. Jan heeft een brede interesse in muziekinstrumenten. Via de bluesharp, ragtime guitar en het Ierse fluitje kwam hij uit bij de Schotse doedelzak. Hij ontdekte de emotie die je met dit bijzondere instrument over kunt brengen, en zal deze middag voor een aangename muzikale omlijsting zorgen. Hij zal op verschillende plekken in de vesting elke keer enkele nummers ten gehore brengen. Zo brengt hij een stukje van de Schotse geschiedenis van Slot Loevestein tot leven. Benieuwd naar de Schotse verhalen van Slot Loevestein? Vraag het onze professionele gidsen in het kasteel.

Rootsmuzikant Robert den Hartigh | Zondag 1 september
Robert den Hartigh is een rootsmuzikant beïnvloed door verschillende folkloristische stijlen van muziek. Van nostalgische countryblues tot rauwe Mississippi deltablues en van Trans-Atlantische folk tot akoestische southern rock. Naast het doorleefde Americana geluid, dat doorklinkt in zijn eigen songs, vertolkt hij vooroorlogse bluessongs en rootsgeoriënteerde klassiekers.


Lees meer
Delen: