Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Nieuwjaarsconcert Die RheinWaal Böhmische

28 januari 2023 van 20:00 - 22:00 uur

Dokter M. van Drielplein 2

4051 AX

Ochten

Plezier maken en liefde voor de blaasmuziek

In de zomer van 2020 kwamen een aantal doorgewinterde muzikanten bij elkaar met het idee om een nieuwe muziekkapel te starten. Een kapel van enthousiaste amateurmuzikanten, die plezier maken en liefde voor de blaasmuziek willen combineren met een uitstekende uitvoering van zowel klassieke, overbekende melodieën van bijvoorbeeld Ernst Mosch als nieuwe muziek van onder meer de gebroeders Hutter.

Het duurde niet lang voordat er een club van 18 stuk voor stuk ervaren muzikanten bij elkaar was gebracht en op 16 oktober 2020 de eerste repetitie plaatsvond in Kesteren. Onder bezielende leiding van kapelmeister Chris Kok kregen de muzikanten al heel snel het gevoel ‘dit gaat wat worden!’ Helaas zat de Coronacrisis het kersverse orkest behoorlijk in de weg en bleek het lange tijd onmogelijk om te repeteren, laat staan een uitvoering te geven voor publiek.

Op 3 april 2022 kon de kapel zich voor het eerst sinds haar oprichting eindelijk laten horen waar het hen om gaat: genieten van een heerlijk concert vol muzikale hoogtepunten uit het Egerländer-, Böhmische en Mährische muziekrepertoire. De kapel gaf voor een volle zaal in Herveld haar presentatieconcert en heeft sindsdien haar naam gevestigd in de wereld van de blaasmuziek.


Lees meer
Delen: