Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Oma Maaike vertelt – kleuterprogramma weeshuismuseum

5 mei 2019 van 14:00 - 15:00 uur

Herenstraat 29

4101 BR

Culemborg

Het Elisabeth Weeshuis Museum organiseert elke eerste zondag van de maand een speciaal programma voor kleuters. Ouders of grootouders met kinderen in de leeftijd van 4 tot 7 jaar kunnen dan deelnemen aan de speciale rondleiding.

Met kinderen vanaf zes jaar is het leuk om naar een museum te gaan. Ze kunnen al een beetje lezen en schrijven en met een puzzel- of doe-boekje heerlijk op ontdekkingstocht. Maar met kleuters het museum bezoeken doen nog niet veel jonge ouders: bang dat je op de vingers getikt wordt door een suppoost omdat ze ergens aanzitten waar ze niet mogen aankomen, dat ze gaan rennen en gillen en je er uiteindelijk zelf ook niets aan hebt. Logisch, want veel Nederlandse musea zijn inderdaad (nog) niet ingericht op een bezoek met de allerkleinsten. Het Elisabeth Weeshuis Museum is dat wel.

Afgelopen maanden leidde de Museumjas de families rond in het weeshuismuseum en nu is er tijd voor de introductie van een nieuwe bewoonster: Oma Maaike. Ontdek samen met oma Maaike het Elisabeth Weeshuis! Waar speelden de kinderen vroeger mee, wat werd er gegeten en waarom moet je op de slaapzaal zo zachtjes doen? Oma Maaike vertelt er graag van alles over.

Het programma is gratis. Deelnemers betalen alleen museumentree (museumkaart gratis). Kijk voor meer informatie op www.weeshuismuseum.nl.


Lees meer
Delen: