Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Open Atelierroute Waard Art | 28 en 29 september

28 september 2019 t/m 29 september 2019 van 11:00 - 17:00 uur

Van Pallandtweg 1

4182 CA

Neerijnen

De Open Atelierroute van Waard Art wordt dit jaar op 28 en 29 september georganiseerd. Van 11 tot 17 uur zijn de ateliers weer geopend en kan iedereen een kijkje nemen bij de deelnemende kunstenaars. De overzichtsexpositie is in het Stroomhuis in Neerijnen, van Pallandtweg 1. De opening van de Open Atelierroute is op vrijdag 27 september om 20 uur.

Stichting Waard Art maakt kunst voor een breed publiek toegankelijk. Tijdens de atelierroute is er een gezamenlijke expositie van de deelnemers in het Stroomhuis in Neerijnen. Hier is ook het atelierrouteboekje te vinden, waarmee de keuze voor de route gemaakt kan worden. De opening van de overzichtsexpositie vindt plaats op vrijdag 27 september om 20:00 uur in het Stroomhuis.

Waard Art biedt de inwoners en bezoekers van de regio de gelegenheid om te kijken in de ateliers van de deelnemende kunstenaars. Sommige werken vind je prachtig en andere doen je niets. Dat mag, want over smaak valt niet te twisten. Maar voordat de schilderijen, foto’s, beelden, objecten en andere kunst hier terecht kwam, is er een heel proces aan vooraf gegaan. Hoe komen de deelnemende kunstenaars en passievolle amateurs tot hun kleurkeuze, welke technieken gebruiken ze, wat is hun inspiratie? Het eindresultaat is een combinatie van fantasie, dromen, toevalligheden, maar ook van techniek en hard werken. En dan komt het moment dat het werk eindelijk helemaal af is: wanneer er niets meer toegevoegd en niets meer weggenomen kan worden.

Men kan meekijken bij de totstandkoming van een beeld, een schets, of vakkundige handelingen. Er mogen vragen gesteld worden, waar de deelnemers graag antwoord op geven (hoewel ze natuurlijk niet al hun geheimen prijs zullen geven). Door te laten zien hoe het creatieve proces in elkaar zit, hopen we dat je met nog meer plezier naar het werk kijkt. En wie weet inspireert het mensen om een kunstwerk aan te schaffen.

Waard Art heeft de beschikking over drie etalages op de markt in Geldermalsen. Er is hier doorlopend werk van Waard-Art deelnemers te zien, de expositie wisselt regelmatig.

Website: www.waardart.nl
Facebook: www.facebook.com/waardart
Instagram: www.instagram.com/waardart


Lees meer
Delen: