Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Open Dag ‘Wat een ramp!’

1 oktober 2022 van 10:00 - 16:00 uur

J.S. de Jongplein 3

4003 WG

Tiel

Help jij ons de code van de break-in box te kraken? Of laat je je liever rondleiden door onze schatkamers? Kom je verbazen over rampen in het verleden of over het woelige leven van baron de Woelmont. Volg een mini-workshop Oud schrift of scoor koopjes bij de boekenkraam. Het kan allemaal op onze Open Dag!

Je bent van harte welkom op

zaterdag 1 oktober 2022 van 10 tot 16 uur
Regionaal Archief Rivierenland (RAR), J.S. de Jongplein 3 in Tiel

Het RAR bewaart historische informatie van en voor Maasdriel, Zaltbommel en andere gemeenten in Rivierenland. We bewaren ook het archief van het Waterschap Rivierenland.

Kraak de code
Een van de grootste rampen voor een archivaris is misschien wel dat je iets niet meer terug kunt vinden. En dat is precies wat er mis is: Paulien Cornelisse verstopte 2 jaar geleden een gouden kersenpit in onze depots en we weten nog steeds niet waar hij is. Gelukkig heeft ze hints achtergelaten. Speel onze break-in box en kraak de code!

Achter de schermen
Ben je niet zo’n puzzelaar? Laat je rondleiden achter de schermen van ons archief. Wat doen we eigenlijk? Natuurlijk nemen we je ook mee naar onze schatkamers, de plek waar je eigenlijk nooit mag komen: onze depots.

Wat een ramp!
Wat weet je eigenlijk over de watersnoodramp van 1861, de windhoos bij Tricht of epidemieen in Rivierenland? En welke rampen bedreigen de stukken in het archief eigenlijk? Leer meer in de expo ‘Wat een ramp’.

Schrijf je in voor de mini-workshop Oud schrift lezen of bezoek de lezing over het woelige leven van baron de Woelmont. Kinderen kunnen speuren naar plaaggeesten, zelf een scheur repareren of schrijven met een ganzenveer.

Inschrijven voor de activiteiten kan bij binnenkomst, maar wil je zeker zijn van een plaats, schrijf je dan nu al in op bit.ly/opendagrar


Lees meer
Delen: