Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Performance Between

14 juni 2019 t/m 23 juni 2019 van 21:30 - 22:30 uur

Prins van Oranjestraat 100

5301 RE

Zaltbommel

Between is een bijzonder kunstproject tijdens Cultuurfestival Bommelerwaard. Beeldende kunst, dans, film, klank en zang gaan samen in een ode aan de Sint-Maartenskerk in Zaltbommel.

De performance is een zintuigelijke beleving. De kerk is het podium waar publiek samenvloeit met kunst, kerk, licht, dans en klank. In de avond, wanneer licht en donker elkaar raken, ademt de kerk het lege moment tussen stilte en geluid, hoog en laag, heden en verleden, leven en dood. Publiek beweegt in kleine groepjes langs op de kerk geïnspireerde kunstwerken en de dansers. Vocalisten zingen klank-geïnspireerd op de situatie ter plekke. Intussen verandert het licht, dat bepaalt mede de sfeer en dus je beleving van dit bijzondere evenement.

De rest van de zomer zijn de gemaakte beelden van de performance nog in de Sint-Maartenskerk te bewonderen tijdens een expositie. Negen kunstenaars hebben zich laten inspireren op de architectuur, de ruimte, de historie, religie en het licht van en in de Sint Maartenskerk en vertalen hun persoonlijke beleving ervan in hun werk.


Lees meer
Delen: