Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Plezier in kasteeltuin Culemborg

13 april 2019 t/m 28 september 2019 van 11:00 - 17:00 uur

Lange Meent 11

4101 BG

Culemborg

April tot en met september is de Kasteeltuin Culemborg aan de Lange Meent elke zaterdag van 13.00 tot 17.00 geopend. Beleef enthousiaste verhalen en bekijk de bijzondere vondsten van heel dichtbij. Kids mogen zelf een echte kasteelscherf opgraven en mee naar huis nemen. Waar vind je dat?!

Aan de Lange Meent te Culemborg beleefde Kasteeltuin Culemborg afgelopen zaterdag een zonnige start van het nieuwe seizoen. In de Groene Schuur zijn weer bijzondere vondsten te zien van het kleinste speelgoed tot kanonskogels en eeuwenoud servies. Buiten wachten een echte ruïne en waterputten in de sfeervolle tuin. Extra leuk zijn de verhalen van vrijwilligers en amateurarcheologen. En speciaal voor kinderen: graaf zelf een echte scherf op en neem die mee naar huis.

Plezier

Dit jaar sluit de kasteeltuin aan op het monumentendag thema: ‘plekken van plezier’. Met binnen speciale prachtig versierde vondsten en buiten kinderactiviteiten, zoals een grote kasteelpuzzel maken en het overwinnen van een mini-hindernisbaan. In de loop van het seizoen, wat tot en met september duurt, zullen er miniconcertjes zijn en zijn schoolklassen weer van harte welkom.

Caetshage

Nieuw dit jaar is de gastvitrine met elke keer vondsten van elders uit Culemborg. Deze keer van stadsboerderij Caetshage, zelfs uit de Romeinse tijd. Net zoals over het kasteel en over Culemborg, kunnen bezoekers er net zoveel over te weten komen als ze willen.

Het voormalig Kasteelterrein is zaterdags van 13.00-17.00 geopend en de toegang is vrij.


Lees meer
Delen: