Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Poëzie in het Stroomhuis

11 september 2020 t/m 12 september 2020

Van Pallandtweg 1

4182 CA

Neerijnen

Hoe viert het Stroomhuis Open Monumentendag? Met een Open Podium en meer.

Het thema van monumentendag 2020 is “OPEN LEERMONUMENTEN”.
Alhoewel het Stroomhuis geen school is, zal op12 september het Stroomhuis te Neerijnen te bezichtigen zijn. Er is onder andere een film te zien en een rondleiding te maken.

Het Open Podium duurt van 11 tot maximaal 17 uur en zal geheel in stijl in de open lucht zijn, zodat de onderlinge afstanden van anderhalve meter tussen de toehoorders te handhaven is.

We bieden op deze dag dichters en schrijvers de gelegenheid om hun werk op een OPEN podium voor passanten en andere toehoorders voor te dragen. We doen dit in samenwerking met de gemeente WestBetuwe en het Geldersch Landschap en Kasteelen. Op die manier bieden we het publiek “nu leermomenten” met monumenten van gedichten.

Voor de eerste twintig aanmelders is er een boekje met geografische en historische informatie, een leermonumentje.

Om een goede spreiding over de dag te garanderen vragen we u op te geven wanneer u daarvan gebruik wilt maken. Bij ‘filevorming’ of dode momenten nemen we contact op met een aantal van u om tot een meer optimale verdeling te komen.

Geef uw voorkeur voor een tijdslot door aan: ebaars@planet.nl of l.laan7@upcmail.nl

Het open podium is het tweede deel van de finale van de poëziewedstrijd ‘Bakens aan de Rivier’ dat in dit jaar het thema “LEVEN IN VRIJHEID” had.

De genomineerden voor de eerste prijs krijgen op vrijdagavond 11 september de gelegenheid hun gedicht voor te dragen en mede te dingen naar de hoofdprijs.

Via www.stroomhuisneerijnen.nl RESERVEREN is daarvoor een zeer beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Ook op zondag 13 september is het Stroomhuis te bezichtigen.


Lees meer
Delen: