Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

PROFESSOR S. EN MAD SCIENCE WORKSHOP

19 maart 2023 t/m 19 februari 2023 van 10:30 - 13:45 uur

Van Heemstraweg 53

6651 KH

Druten

PROFESSOR S EN MAD SCIENCE WORKSHOP
Zondag!
Je wilt iets leuks doen, met elkaar, met de kinderen. Open voor cultuur is een spiksplinternieuw cultuurconcept, een vrijplaats van en voor Maas en Walers in de meest sfeervolle huiskamer van Druten. Een plek waar kunst en cultuur moeiteloos opgaan in een chille zondagmorgen. Geniet samen van een kindervoorstelling of een vrolijke kinderfilm van het filmhuis. Na afloop is er de gelegenheid voor de kinderen om nog aan te schuiven bij een leuke verrassende workshop of een andere passende activiteit.
Ons lunchcafé is deze dag geopend met een aangepaste lunchkaart.

Programma 19 maart 2023:
10:30 – 11:00 uur: Inloop
11.00 – 12.00 uur: Theatervoorstelling Professor S.
12.15 – 13.45 uur: Aansluitende workshop optische illusies door Mad Science

Er is de mogelijkheid om de theatervoorstelling los te boeken of inclusief workshop. Gaan jullie samen naar de theatervoorstelling en de kinderen daarna nog naar de workshop? Bestel dan een normaal ticket voor jezelf en een voorstelling inclusief workshop ticket voor de kinderen.

De kaartverkoop gaat via het Agora Theater.

Professor S.
Een vrolijke, magische voorstelling over het brein.

Professor S. reist met zijn laboratorium met voorbeeld-brein door het land. Al experimenterend en rappend helpt hij iedereen. Hij helpt ze dingen beter te onthouden, harder te lopen, gezonder te zijn en ook nog liever te worden. Maar, als hij midden in zijn college gestoord wordt door een belletje van zijn vergeetachtige oma, raakt hij even in de war. Wat gebeurt er met je brein als je dingen vergeet? En hoe zorg je ervoor dat je je weer lekker voelt?

‘Professor S’. is een verbluffend realistische, maar ook magische, muzikale en humoristische voorstelling over het brein. De voorstelling is geïnspireerd door de kinderboekenserie van Erik Scherder, Fred Diks en Mariëlla van de Beek. Scherder kreeg als hoogleraar neuropsychologie landelijke bekendheid door zijn humoristische en bijzondere colleges bij DWDD. De kern van zijn werk is het belang van bewegen en muziek. Deze voorstelling maakt zijn gedachtegoed toegankelijk voor kinderen.

Workshop optische illusies door Mad Science

Ik zie, ik zie… wat zie ik eigenlijk? Klopt het wel wat ik zie? Oké, eigenlijk is dit gewoon een hele toffe workshop en gaan we heel veel lachen om optische illusies en leren we hoe onze ogen onze hersens voor de gek kunnen houden.
Maar hé, als je ouders iets vragen over de workshop dan zeg je gewoon; ik ga kennismaken met de optische wetenschap en de biologische eigenschappen van het zicht.
Tijdens workshop is onbeperkt ranja aanwezig.

Leeftijd: 7 t/m 12 jaar
Er is plaats beschikbaar bij de workshop voor max. 30 kinderen.


Lees meer
Delen: