Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Raamexpo bij Ateliers op de Helling

1 april 2021 t/m 31 mei 2021 van 12:00 - 17:00 uur

De Helling 7

4101AE

Culemborg

Kunstenaars hangen de vlaggen uit

In het voormalige restaurant ‘Op de Haven’ aan de Culemborgse haven zullen vanaf april veelkleurige vlaggen uithangen. De vlaggen markeren niet alleen de opening van het zomerseizoen voor de jachthaven en de camping maar ook de start van kunstenaarscollectief ‘Ateliers op de Helling’.

Waar ooit de gasten aan tafel werden bediend, hebben beeldend kunstenaars Ianthe Elbers, Jantine Hos en Bea Nobbe hun werkplaats. Op 1 april treden zij als collectief naar buiten met een raamexpositie en handgemaakte vlaggen. ‘Onder één vlag’, zo heet het raamwerk dat van buitenaf is te bekijken.

In december van vorig jaar leerden de kunstenaars elkaar kennen, toen zij ‘anti-kraak’ een ruimte gingen huren in het leegstaande restaurant. De unieke ligging van het pand, met uitzicht op de Lek en de uiterwaarden en dicht bij het historische centrum, werkt inspirerend op de schilderingen van Ianthe, het textiel en vilt van Jantine en de woordkunst van Bea. Het ‘working apart together’ op de Helling gaf een elan waaruit het collectief als vanzelf ontstond.
Collectief ‘Ateliers op de Helling’ kijkt net als iedereen uit naar het moment dat de deuren van de ateliers echt open kunnen en er activiteiten plaats kunnen vinden samen met buurtbewoners, vakantiegangers en iedereen die dat wil.

De raamexpositie is te zien tot 1 juni. Vanwege corona is het voorlopig niet mogelijk om de deuren letterlijk open te zetten voor de bezoekers. Wie toch graag binnen wil komen kijken, kan een afspraak maken met het collectief of met een van de kunstenaars.


Lees meer
Delen: