Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

SINT MAARTEN: VERHAAL EN RONDGANG, kinderen

11 november 2021 van 18:00 - 22:00 uur

Grote Kerkstraat 4

4101 CB

Culemborg

Alle inwoners van Culemborg die het feest van de goedhartige heilige willen mee vieren zetten op donderdag 11 november een lichtje voor het raam of in de tuin. Dan is het de dag van Sint Maarten. 500 kinderen, ouders en grootouders komen jaarlijks om 18.00 uur met hun lampje naar de Grote of Barbarakerk aan de Grote Kerkstraat. Ze horen he verhaal van de heilige en ze zingen oude (en enkele nieuwe) liedjes. Het hoogtepunt: alle grote lichten en elektrische lampionnen gaan uit. Het aftellen begint en dan gaat de enorme Culemborgse Sint-Maarten Lampion in het hoge gewelf van de kerk aan. Weer wordt het donker, opnieuw het aftellen en dan honderden kleine elektrische lichtjes in één keer aan in de donkere kerk. Een betoverend gezicht.

Nog mooier: onder klokgebeier trekken honderden kinderen daarna door binnenstad en buitenwijken op zoek naar verlichte ramen. Daar mag aangebeld worden voor een traktatie! De werking van deze kortdurende bijeenkomst is groot: de grote ruimte, het donker-licht contrast. Het is een imponerende ervaring voor de kinderen. De Roos van Culemborg en de meewerkende scholen zorgen ook dit jaar voor een kort en mooi programma. Het verhaal wordt verteld door de burgemeester en Hein Franssen begeleidt de liedjes op de piano en de accordeon. De kinderen wordt aangeraden vooral in hun eigen buurt aan te bellen waar de lichtjes branden. En te zingen natuurlijk!

De kerk is 11 november 17.45 uur open, aanvang programma: 18.00 uur, begin rondgang: 18.15 uur. De toegang is vrij voor alle belangstellenden. Informatie: www.deroosvanculemborg.nl, coronaregels gelden


Lees meer
Delen: