Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Sint Patrick met Clachán

14 maart 2020

Jodenkerkstraat

4101CW

Culemborg

Het grootse Ierse feest brengt in Culemborg de liefhebbers van Ierse muziek en whisky bij elkaar. Beide elementen zijn op zaterdag 14 maart ruimschoots aanwezig op de door De Roos Van Culemborg georganiseerde feestavond in de voormalige synagoge.

De band Clachán zorgt voor prachtige Ierse muziek, verhalen en gedichten worden voorgelezen en er is whisky bij de vleet.
Mt een groot palet aan instrumenten, waaronder nyckelharpa, uilleann pipes, bodhrán, cittern, concertina en low whistle neemt Clachán de aanwezigen mee op reis door de Keltische folkmuziek. Ierse, Schotse, Bretonse, maar ook Galicische en Zweedse klanken komen voorbij in melancholische melodieën en liedjes, maar ook in pittige songs en vrolijke danswijsjes.

Clachán (‘muzikaal buurtgenootschap’) is een ervaren Keltische folkband bestaande uit 6 muzikanten afkomstig uit Midden-Nederland. Het zijn: Marianne Voet (zang, bodhrán), Carin Greve (viool, zang), Marc de Roos (uilleann pipes, concertina, fluit), Gerard Clements (zang, whistles, fluiten, accordeon), Hans den Bezemer (gitaar, cittern) en Fons Panneman (piano, bodhrán, zang). De groep bestaat sinds 2006 en is in een wisselende samenstelling uitgegroeid tot de huidige krachtige formatie.

Info
Zaterdag 14 maart, 20.00 uur, synagoge Sint Janskerkhof 1, Culemborg.
De toegang (inclusief whisky): 8 euro. Kaarten verkrijgbaar bij Tomey, Markt 36 en eventueel aan de deur.


Lees meer
Delen: