Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Spannende kerstverhalen op sfeervol Loevestein

11 december 2021 t/m 9 januari 2022 van 10:00 - 17:00 uur

Loevestein 1

5307 TG

Poederoijen

Een kasteel in sfeervolle kerststemming. Dat is Loevestein deze kerstvakantie. Overal fonkelende lichtjes, een mooi gedekte bankettafel, warme chocolademelk en spannende kerstverhalen uit de geschiedenis van Loevestein.

Hoe bracht ridder Dirc zijn avonden het liefst door? Dat was niet met een boek voor de haard kunnen we je verklappen. Onze professionele gidsen vertellen ook hoe er in de tijd van Hugo de Groot kerst gevierd werd. En wist je dat de familie Schanstra, fortwachtersechtpaar ten tijde van de Eerste Wereldoorlog, maar liefst honderden gasten op bezoek kregen tijdens Kerst? Wat zal er op het menu hebben gestaan? In de Tweede Wereldoorlog zat Jan van der Pol ondergedoken in de vesting. Waar ging hij stiekem heen tijdens oud & nieuw? Onze gidsen vertellen het vakantieverhalen meerdere keren per dag.

Kom in de kerstvakantie van 11 december t/m 9 januari 2022 naar Loevestein en beleef geschiedenis in het echt. TIP: Reserveer kaarten voor de bijzondere kaarsverlichte rondleiding van 27 t/m 30 december.

Deze vakantie kun je ook de tentoonstelling 400 jaar Hugo de Groot bezoeken, dit is inbegrepen bij je toegangskaartje.

LET OP: Op 1e Kerstdag, Oudejaarsdag en Nieuwjaarsdag zijn het kasteel en de vesting gesloten.
Wij volgen de landelijke richtlijnen van het RIVM en de museumvereniging omtrent COVID-19. Check svp voor je bezoek onze website.

1001 bommen en granaten
Naast het speciale programma voor de kerstvakantie kun je ook de 1001 bommen en granaten presentatie beleven. Want Loevestein is meer dan een kasteel. Het is een vesting in de Oude en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Als sluitstuk van de Hollandse Waterline speelde de vesting eeuwenlang een belangrijke rol in deze verdedigingslinies.

Met haar aarden wallen, dubbele grachten, bastions, arsenaal, bomvrij onderkomen en het straatje met soldatenhuisjes ademt de vesting nog steeds de sfeer van een achttiende eeuws soldatendorp. Op verschillende plaatsen in de vesting, bijgebouwen en kasteel zijn interactieve presentaties te vinden met ridders, gevangen en soldaten in de hoofdrol: samen brengen ze de explosieve geschiedenis van de vesting en haar bewoners tot leven. Op Loevestein ga je zelf de vesting ontdekken met een persoonlijke sleutel. De sleutel bevat een chip waarmee spellen kunnen worden gespeeld en verhalen van vroegere bewoners kunnen worden gestart.


Lees meer
Delen: