Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Stabat Mater van G.B. Pergolesi uitgevoerd door Vocaal Ensemble Gery Vermeulen & Friends

20 november 2022 van 15:30 - 17:30 uur

Komend najaar en in maart 2022 organiseert OUD Katholieke Kerk Culemborg een serie van 3 concerten ‘Drieluik ‘Van de schoonheid en de troost’, waarbij overeenkomstige thema’s centraal staan. Het complete concertprogramma concentreert zich rond het thema ‘Compassie’ waarin klassieke muziek gecombineerd en afgewisseld wordt met diverse muziekgenres in een zeer gevarieerde en vaak verassende programmering. De muziek wordt uitgevoerd door Gery Vermeulen & friends:
Zoe Banken (alt) ,Freddy van Maurik (piano) en Gery Vermeulen (mezzosopraan).

Concert: Com-Passion 3.0 20 november – 16:30 uur .
Wie kent niet het hartverscheurende beeld van het “Stabat Mater”? De treurende Moeder Maria bij het kruis van Christus. U hoort delen uit de Stabat Mater van Pergolesi vol diepe emotie en menselijk drama. Gecombineerd met muziek van Mendelssohn Sondheim, Händel en R. Strauss. U wordt meegevoerd in een waaier aan menselijke emoties, van verdriet, radeloosheid en angst, tot ontzag, hoop en liefdevolle ontroering. Het muziekprogramma samengesteld door Gery Vermeulen, wordt afgewisseld met korte verbindende teksten voorgedragen door Pastor Frank Duivenvoorde.

Voorafgaand aan het concert is er een inleiding op het programma om 15:30 uur met interessante wetenswaardigheden over het concert, de muziekstukken, de componisten
Tickets a 15 euro via contante betaling te verkrijgen bij aanvang van het concert in de kerk.


Lees meer
Delen: