Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Stadswandeling door historisch Zaltbommel | 1 juni 2019

1 juni 2019 van 13:30 - 15:00 uur

Vertrek vanaf Markt 10

5301 AL

Zaltbommel

Een ervaren gids van het Gilde van Stadsgidsen neemt je mee door de middeleeuwse geschiedenis van dit mooie stadje. De gids vertelt over de stadsrechten, de Hanze en de bloei van Zaltbommel in de 14e eeuw.

Op zaterdag 1 juni a.s. organiseert het TRIP in samenwerking met het Gilde van Stadsgidsen om 13.30 uur een stadswandeling door de oude binnenstad van Zaltbommel. De wandeling gaat langs de kenmerkende Sint-Maartenskerk en het Stadskasteel. Ook worden de huizen gepasseerd die door beroemdheden als Franz Liszt en Karl Marx werden bezocht, alsmede de woningen van de familie Philips en Fiep Westendorp.

Tijdens de wandeling kom je langs diverse gootspoken, hedendaagse kunstwerken die meestal in een dakgoot te vinden zijn. Ook zal de gids vertellen over de bewoners die er vroeger woonden of de historie van het pand. Het is een leuke en leerzame wandeling voor alle leeftijden.

De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en vertrekt vanaf het TRIP Toeristisch Informatiepunt op de Markt 10.

De deelnemers kunnen op vertoon van hun betalingsbewijs in het restaurant van de HEMA van een gratis kop koffie of thee genieten óf bij IJssalon Hygge een bolletje ijs verkrijgen. De kosten bedragen € 3,50 per deelnemer.

Aanmelden kan vooraf aan de balie bij TRIP op de Markt 10, per telefoon 0418-648774, of e-mail op info@tripbommelerwaard.nl.


Lees meer
Delen: