Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Stadswandeling door historisch Zaltbommel | 4 mei 2019

4 mei 2019 van 13:30 - 15:00 uur

Vertrek vanaf Markt 10

5301 AL

Zaltbommel

Op zaterdag 4 mei a.s. organiseert het TRIP in samenwerking met het Gilde van Stadsgidsen om 13.30 uur een stadswandeling door de oude binnenstad van Zaltbommel. Een ervaren gids van het Gilde van Stadsgidsen neemt je mee door de middeleeuwse geschiedenis van dit stadje en vertelt je over stadsrechten, de Hanze en de bloei van Zaltbommel in de 14e eeuw. De wandeling gaat langs de kenmerkende Sint-Maartenskerk en het Stadskasteel. Ook worden de huizen gepasseerd die door beroemdheden als Franz Liszt en Karl Marx werden bezocht, alsmede de woningen van de familie Philips en Fiep Westendorp.

Tijdens de wandeling kom je langs diverse gootspoken, hedendaagse kunstwerken die meestal in een dakgoot te vinden zijn. Ook zal de gids vertellen over de bewoners die er vroeger woonden of de historie van het pand. Het is een leuke en leerzame wandeling voor alle leeftijden.

De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en vertrekt vanaf het TRIP Toeristisch Informatiepunt op de Markt 10. De deelnemers kunnen op vertoon van hun betalingsbewijs in het restaurant van de HEMA van een gratis kop koffie of thee genieten óf bij IJssalon Hygge een bolletje ijs verkrijgen. De kosten bedragen € 3,50 per deelnemer.

Meld je vooraf aan bij de balie van TRIP Bommelerwaard op de Markt 10 in Zaltbommel, neem contact op via 04180648774 of mail naar info@tripbommelerwaard.nl.

De wandelingen in 2019 zijn gepland op de volgende zaterdagen: 6 april, 4 mei, 1 juni, 6 juli, 3 augustus, 7 september en 5 oktober.


Lees meer
Delen: