Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

STAP in de Wereld van Wijn

1 november 2022 t/m 31 december 2022

Rijksstraatweg 64

4191 SG

Geldermalsen

Toeval of niet. De overheid wil dat iedere werkende (of werkzoekende) kan beslissen over de ontwikkeling tijdens zijn of haar loopbaan. Zo heeft iemand meer kansen om een baan te houden, nieuwe kennis op te doen of om een nieuwe baan te vinden. De subsidie heet STAP. Een scholingsactiviteit kan pas in het STAP-scholingsregister worden geregistreerd, als de opleider is opgenomen in het register. Hiervoor heeft de opleider een erkenning nodig. WTOL-ACADEMY heeft die erkenning en dat betekent dat de opleidingen die men volgt volledig binnen het STAP-budget gerealiseerd kunnen worden. De deelnemer heeft dus geen kosten! WTOL heeft opleidingen SVH Wijn 2 en 3 gecombineerd tot de erkende opleiding OpSTAPnaarWIJN”. Dit kost ruim €1.000, maar voor de cursisten zijn de kosten nul!
Het volgen van deze wijnopleiding geeft een zeer brede kennis van wijn. We gaan hierbij uit van het leren en studeren over wijn in een gezellige sfeer en vol praktisch toepasbare handvaten. In acht avonden (of vier hele dagen), leert iemand heel veel over de geweldige wereld van de wijn. We proeven en ontdekken ca. 70 karakteristieke wijnen. We maken een reis door de belangrijkste wijngebieden in de wereld. Hoe kun je professioneel proeven en kwaliteitsverschillen herkennen. De zeer veelzijdige karakteristieken van druivenrassen en wijngebieden komen aan bod. Maar natuurlijk leert men ook hoe wijn wordt gemaakt.
Aan het einde van de opleiding gaan de deelnemers op voor het officiële examen SVH wijn 3. Na deze periode zul je heel specifiek keuzes gaan maken in een wijnwinkel en precies weten welke wijn een goede match is bij dat heerlijke gerecht tijdens het kerstdiner. Maar voor mensen die in de horeca werken is dit een enorme meerwaarde voor hun carrière. Voor het restaurant of winkel betekent dit geweldige medewerkers die een hoog kennisniveau hebben. En wellicht het allerbelangrijkste aspect! De gasten worden straks nog beter geadviseerd. Bovendien is het diploma een vereiste om te worden toegelaten tot de opleiding van Vinoloog/sommelier (SVH Vinoloog niveau 4).
Aanmelden kan via de site www.opstapnaarwijn.nl. Daar is ook nog meer informatie te vinden over deze geweldige opleiding. De aanvragen voor het stapbudget dienen voor 1 november 2022 te worden gedaan. Daarna start de opleiding eind november/begin december (data in overleg). Natuurlijk zullen er tijdens de feestdagen geen lessen zijn.
Geef je snel op en wordt een van die enthousiaste wijnkenners met een officieel SVH Wijn 3 -diploma! Meer weten over wijn? STAP IN DE WERELD VAN WIJN!


Lees meer
Delen: