Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Tour de Waal

5 mei 2022 t/m 5 mei 2022 van 10:00 - 18:00 uur

Waalkade

5301 CH

Zaltbommel

Broodjes
De dropping van de speciaal gebakken Waalbroodjes uit een vliegtuig is een verwijzing naar de voedselpakketten boven hongerend Nederland aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Dit jaar wordt op 9 plaatsen gedropt: Zaltbommel (2x), Zuilichem, Gameren, Varik, Dreumel, Zennewijnen, Wamel, Ochten en Culemborg.

Eigen uitstraling
Elke locatie van Tour de Waal heeft een eigen uitstraling. Heesselt staat bijvoorbeeld in het teken van kunst, Varik mikt op verbondenheid en vrede, Stroomhuis Neerijnen heeft een gevarieerd programma met poëzie en theater. Zaltbommel pakt uit met een heuse mijnenveger en een historisch WOII-tentenkamp.

Rondreizend programma
Nieuw is dit jaar de WaalParade, een rondreizend circus van kunstenaars en troubadours, die op vier locaties een show geven. De Poëzietour is inmiddels aan zijn 8e editie toe. De colonne met oude legervoertuigen rijdt vanuit Tiel, Ochten en Loevestein naar Zaltbommel. Kortom: het publiek zal een keuze moeten maken. Voorzitter Gerard Nieuwenhuis van Tour de Waal: “Er is voor iedereen genoeg te beleven om er een feestelijke Bevrijdingsdag van te maken”.

Kom op de fiets
Stippel dus je eigen route uit langs de activiteiten en kom fietsen over de dijken. Het totale programma is te vinden op www.tourdewaal.nl.


Lees meer
Delen: