Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Tuindag in het Weeshuis

25 mei 2019 van 11:00 - 19:00 uur

Herenstraat 29

4101 BR

Culemborg

Op zaterdag 25 mei is er in Het Weeshuis tussen 11.00 uur en 17.00 uur een tuinfestival in het teken van groen. Op het voorplein staat een lange marktkraam vol plantjes, groenten en fruit. In de weeshuistuin zijn er diverse leuke activiteiten, van Oudhollandse spellen tot interessante tuinrondleidingen en kruidenwandelingen. Er is ook live muziek en een workshop Schilderen à la Mondriaan. De deelname is gratis. Wees welkom!

11.00 – 17.00 uur:

  • Plantjesmarkt

Op het voorplein van het Weeshuis staat 24 meter marktkraam waarin Culemborgse tuinliefhebbers niet alleen hun plantjes, maar ook groenten en fruit verkopen.

  • Muziek Reynaldo Maduro

De dag wordt muzikaal omlijst door Culemborgse zanger Reynaldo Maduro.

  • Tuinadvies

In het leescafé geeft tuinontwerper Bert van Holst (Evergreen Gardens) advies over ontwerp, aanleg en beheer van de tuin. Je kunt bij hem terecht met vragen als: Hoe kan ik de indeling van mijn tuin verbeteren? Hoe pak ik die grote, open ruimte aan? Of juist: Hoe maak ik van deze ‘postzegel’ toch een echte tuin?

12.00 – 16.00 uur:  Voorlezen uit We hebben er een geitje bij

Jos Boon en Karlijn Schepers van de biblioheek lezen voor in de tuin uit het prentenboek We hebben er een geitje bij!. Op de kinderboerderij is een nieuwe bewoner geboren. Voordat Mik het babygeitje heeft gevonden, gaat hij langs alle andere kinderboerderijdieren, die elk op hun eigen manier uiting geven aan hun blijdschap over de geboorte van het nieuwe geitje. In samenwerking met de kinderboerderij is er natuurlijk ook een geitje bij.

11.00 – 16.00 uur:

  • Oudhollandse spellen

Hou je ook zo van sjoelen? Kun je alle blikken in één keer omgooien? En weet je de staart van de ezel feilloos te vinden? Doe mee tijdens de Tuindag met de Oud Hollandse spellen. Het is voor iedereen, van jong tot oud (niet voor valsspelers!).

  • Tuindrondleiding

Adri Luderer is een van de vrijwilligers, die de tuin van het Elisabeth Weeshuis onderhouden. Ze neemt u mee naar het verleden toen de weeskinderen in de groentetuin werkten, boontjes plukten voor de weck, of appeltjes gapten. Natuurlijk komt ook het ontstaan van de huidige tuin aan bod. Adri geeft uitleg over bijzondere bloemen en planten.

12.00 – 15.00 uur: Schilderen a la Mondriaan

Mondriaan schilderde in zijn jonge jaren als een impressionist. Je ontvangt eerst achtergrondinformatie over de jonge Mondriaan en gaat daarna met docente Inge Meuleman de tuin van het Weeshuis in om een mooie schildersplek uit te zoeken. Hierbij gebruik je een lege dia om het kader te bepalen. Daarna ga je aan de slag met acrylverf. Voor (jonge) deelnemers die later aanhaken zijn er wat extra doeken beschikbaar.

13.00 – 15.00 uur: Gratis wilde groenten, eetbare bloemen- en kruidenwandeling

Gids Jules Faber neemt je mee en laat dan zien waar diverse kruiden te vinden zijn. Hij vertelt welke eetbaar zijn en waar je met een grote boog omheen moet lopen. Tijdens de wandeling kun je zelf proeven waar ze naar smaken. En dat kan soms heel verrassend zijn. De wandeling (max 2 uur) begint om 13.00 uur, het verzamelpunt is het terras in de tuin van het weeshuis.

12.00 uur & 14.30 uur: Bouw een solar-voertuig met riemaandrijving

Bouw van een petflesje, wieltjes, een motortje en een zonnecel een auto die rijdt zodra hij buiten is. Kijk wiens auto het snelst is en race de hele tuin door!

Meer informatie of gratis aanmelden voor de plantenmarkt en kruidenwandeling: herman.wevers@bibliotheekrivierenland.nl of 06 – 53239348.


Lees meer
Delen: