Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Unsung Heroes Too

17 maart 2019 van 16:00

Herenstraat 18-20

4101 BT

Culemborg

Anne Soldaat en Yorick van Norden schelen een generatie, maar delen een fascinatie voor muziek uit de bloeiperiode van de popmuziek, de 60ties en 70ties. Muziek die hen aanspoorde om zelf de gitaar op te pakken om liedjes te schrijven en zingen. Het is deze diepgewortelde verwantschap die Yorick en Anne nu samen voor de tweede keer op de planken brengt.

Anne Soldaat: De unsung heroes in onze nieuwe voorstelling zijn artiesten die het verdienen niet vergeten te worden, zoals o.a. John Cale, Sandy Denny, Gerry Rafferty, Tim Buckley, Nicky Hopkins, Michael Nesmith. In veel gevallen hebben ze een tragische en/of destructieve levensloop gehad en is hun oeuvre wat in de vergetelheid geraakt. Ten onrechte, zo vinden zij. Ze zullen in de voorstelling hun werk en levensverhalen ten tonele brengen, daarnaast zullen Yorick en Anne een bloemlezing uit eigen werk spelen, gepaard met verhalen over de achtergrond en totstandkoming van liedjes. Yorick van Norden: De voorstelling laat zich eigenlijk het best omschrijven als een muzikale kruisbestuiving, waarbij Anne en ik zowel elkaar als het publiek kennis laten maken met elkanders werk en de vergeten juwelen van onze unsung heroes. Helden die als nadelig gevolg van canonisering van de popmuziekgeschiedenis nogal eens over het hoofd worden gezien. Gewapend met een divers instrumentarium gaan we proberen tot de essentie van de liedjes te komen. Yorick van Norden (1986) bracht afgelopen jaar zijn alom geprezen en met een Edison nominatie bekroonde album The Jester uit. In 2015 debuteerde hij met Happy Hunting Ground op Excelsior Recordings en werd kort daarop uitgeroepen tot NPO Radio 2 Talent. Eerder was hij frontman van de Haarlemse band The Hype. Anne Soldaat (1965) bracht in 2015 zijn gevierde vierde soloalbum Talks Little, Kills Many uit op Excelsior Recordings en nam tijdens de aansluitende tour door Nederland Yorick van Norden mee als support act. Eerder was hij als gitarist, zanger en songschrijver actief in de band Daryll-Ann en speelde hij bij Tim Knol en Clean Pete.

Na het grote succes van de muziekvoorstelling en het gelijknamige album Unsung Heroes waar ze de afgelopen jaren veelvuldig mee toerden zijn ze terug met een nieuwe voorstelling Unsung Heroes Too. Hierin brengt het tweetal zowel nummers van andere artiesten als eigen werk ten gehore. In beide gevallen ‘liedjes met een verhaal’.

Tijdens deze tweede tournee spelen ze natuurlijk ook een voorstelling in Theater aan de Slag, de plek waar het in 2017 allemaal begon. Anne en Yorick ontmoeten elkaar hier tijdens een editie van Storytelling.
Zondag 17 maart, aanvang 16.00 uur – entree €17,50.
Reserveer via www.theateraandeslag.nl of bel 0345-515309.


Lees meer
Delen: