Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Voorlees voorstelling door Tjerk Ridder in Rijswijk GLD

5 maart 2023 t/m 5 maart 2023 van 15:00 - 17:00 uur

Kerkstraat 4

4023 AP

Rijswijk GLD

Zondag 5 maart a.s. staat in het teken van Sint-Maarten oftewel Sint Martinus, de heilige waarnaar de Martinuskerk in Rijswijk is vernoemd. Sinds kort hangt er een reliëf van de Utrechtse beeldend kunstenaar Theo van de Vathorst in de Martinuskerk. Het is een duplicaat van het reliëf wat hij in 1996 maakte voor de Domkerk in Utrecht. Een mooie aanleiding om wat meer te weten te komen over deze heilige en zijn reizen. Ook in de dienst zondagmorgen door ds Gea van der Velde staat Martinus centraal.

Tjerk Ridder is theatermaker, Singer-songwriter en schrijver, maar ook: reiziger, verteller en inspirator. De afgelopen jaren maakte hij drie reizen door Europa op een specifieke manier en met een specifiek maatschappelijk thema. Zijn reizen mondden uit in muziektheatervoorstellingen, boeken en songs.
In zijn boek Bonne Route! schrijft hij over de elementen die hij tijdens zijn reis ontmoet: het tempo van de tijd, overweldigende saamhorigheid, maar bovenal zichzelf. Een deel van zijn route liep via de Martinuskerk naar de pont Rijswijk-Wijk bij Duurstede, natuurlijk komt deze episode tijdens de lezing ook aan bod.


Lees meer
Delen: