Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Voorstelling ‘Stenen van de stad’ | BurenToenTheater

25 september 2019 t/m 28 september 2019 van 19:00 - 01:00 uur

De première van ‘Stenen van de Stad’ zal plaatsvinden op woensdag 25 september 2019, aansluitend zijn er voorstellingen op 26, 27 en 28 september. De voorstellingen worden afgesloten met een optreden van Pater Moeskroen.

Voor de vierde productie van BurenToenTheater, ‘Stenen van de Stad’, is als onderwerp gekozen voor de geschiedenis van het kasteel van Anna van Buren en Willem van Oranje, onze Vader des Vaderlands. Het kasteel is in de loop der eeuwen verspreid over Buren, in allerlei muren en gebouwen terecht gekomen. Maar de locatie van het kasteel bestaat nog steeds: Het Plantsoen.

Op deze locatie wordt een tribune voor de bezoekers geplaatst die een voorstelling gaan zien die zich afwisselend afspeelt in 2019 (het jaar van de voorstellingen) en 1551, het jaar waarin Anna en Willem met elkaar trouwden. De locatie wordt bedreigd door een op geld beluste projectontwikkelaar en verdedigd door een groep Burenaren die geen nieuw te bouwen Pretpark op deze bijna Heilige Grond willen hebben.


Lees meer
Delen: