Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Vrijstad Cultuur Festival

28 september 2019 van 11:00 - 20:00 uur

Het Vrijstad Cultuur Festival is een jaarlijks terugkerend festival in Culemborg dat bijdraagt aan de verbinding tussen Culemborgers van verschillende culturele en etnische achtergronden. De hele binnenstad, voornamelijk de Markt en de Varkensmarkt, wordt omgetoverd tot één multicultureel centrum met verschillende kramen, podia, een foodplein, terrassen, catwalk, horecagelegenheden en nog veel meer!

Vanuit Stichting Vrijstadfestival wordt op zaterdag 28 september 2019 het Vrijstad Cultuur Festival georganiseerd waarbij er een optimale samenwerking is tussen de verschillende culturele gemeenschappen, de ondernemers van de diverse winkels, de horeca, de scholengemeenschappen KWC en O.R.S. Lek en Linge en de organisatie Stichting Vrijstadfestival. Het festival ligt in het verlengde van de Pasar Culemborg700 en de Spiegel van de Culemborgse Samenleving tijdens de Open Monumentendagen in 2018.

Het festival omvat activiteiten en thema’s waaronder:

  • Culinair: kramen met hapjes uit alle windstreken, een foodplein en een pop-up restaurant.
  • Muziek, zang & dans: deelnemers uit Culemborg en omgeving brengen hun traditionele en moderne muziek al dan niet met zang en dans ten gehore. De bands spelen muziek uit Nederland, Europa en de rest van de wereld, waaronder Namorada, Sabunyuna + KECX, er is muziek met een zwaardendans er zijn verschillende dansgezelschappen. Jeugdbands geven een acte de présence op een podium op de Varkensmarkt. Het slot van het festival bestaat uit een gezamenlijk optreden met leden van alle bands.
  • Verhalen vertellen: in veel culturen is de storyteller nog springlevend. Verschillende inwoners vertellen hun verhaal over de achtergronden van hun trek naar Culemborg en Nederland.
  • Video & foto: er is een fototentoonstelling gemaakt door leerlingen. Deze laat duidelijk de verhalen zien van jong en oud over hun herkomst en achtergronden.
  • Mode & klederdracht: er is een multiculturele modeshow van zelf gemaakte kleding.
  • Nieuwkomers: krijgen de gelegenheid hun cultuur voor het voetlicht te brengen zonder dat zij een bijdrage in de kosten hoeven te betalen.

Mocht u nog ideeën hebben: meld het aan de organisatie. Alle ideeën worden nauwkeurig beoordeeld. Het festival is open van 11.00 uur tot 20.00 uur en is gratis toegankelijk. Deelname is in beginsel gratis behalve als u een marktkraam wil reserveren. Deze zal in de meeste gevallen betaald moeten worden.

Sponsoring

Het budget is beperkt en daarom roepen we ondernemers op om het festival te sponsoren. Dit kan in allerlei vormen. Samen met u willen we kijken naar de meest geschikte mogelijkheid.

Meer informatie vindt u op www.vrijstadcultuurfestival.nl. U kunt ook contact opnemen met Martin Heerschop via martin@stichtingvrijstadfestival.nl of mobiel 06 25041261.


Lees meer
Delen: