Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

La Vuelta Hollandia 2022 – dwars door de Bommelerwaard

20 augustus 2022 van 09:00 - 17:00 uur

Heemstraweg

5301 AL

Bommelerwaard

Voor het eerste deel van deze etappe vormt de Zuiderwaterlinie, de Nederlandse militaire verdedigingslinie van de 16e en 17e eeuw, het decor, via Zaltbommel.

Na het oversteken van de grote rivieren koerst het peloton in volle vaart richting de Amerongse Berg, waar de eerste bergpunten van La Vuelta 2022 te verdienen zijn. De renners vervolgen hun route over de Utrechtse Heuvelrug met een schitterend uitzicht op de verschillende landgoederen en kastelen en fietsen daarna richting Amersfoort. Na een lus door de stad Utrecht, wordt de sprint aangetrokken richting de finishlijn op het Utrecht Science Park. De tweede etappe is 183 km lang.

La Vuelta Holanda is meer dan alleen wielrennen; het is een feest met allerlei activiteiten in aanloop en tijdens de drie etappes in Nederland. Dompel jezelf onder in de Spaanse sfeer en geniet van dit uniek evenement. #VamosHolanda!

De komende weken worden er in de provincies Utrecht en Noord-Brabant allerlei activiteiten georganiseerd die in het teken staan van La Vuelta Holanda. Van sportieve fietstochten?‍♀️ tot minifestivals? voor het hele gezin: er is genoeg te doen voor jong en oud! Bekijk snel het programma!

Lees meer
Delen: