Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

We sluiten de linies!

21 oktober 2022 van 19:00 - 22:00 uur

Noodweg 2

4121 KK

Everdingen

Op een dromerige plek aan de Lek vind je het stoere Fort Everdingen. Op loopafstand langs de Lek ligt het gastvrije Caatje aan de Lek, gevestigd in Werk aan het Spoel. Kom je tijdens We Sluiten de Linies ook genieten van theater, muziek, verhalen en fortenbier?Ontspan met een biertje en leer van experts.

Fort Everdingen is de thuishaven van bierbrouwerij Duits en Lauret. Tijdens We Sluiten de Linies kan een lekker biertje daarom natuurlijk niet ontbreken! Een verhalenverteller in het torenfort en optredens door LINK Locatie Theater in de contrescarp maken het feest compleet. Ook bij de verzonken bunker op het fortterrein kun je genieten van hun theater en muziek.

Net buiten het fort vind je de goed bewaard gebleven beersluis: een dam met daarin een sluis die open kon om het water van de Lek over de omliggende weilanden te laten stromen, zodat de rivier zelf onbereikbaar werd voor vijandelijke legers. Ook markeert Fort Everdingen het eindpunt van de Diefdijk, die ervoor zorgde dat de inlaat van het water gecontroleerd verliep. Klinkt dat allemaal ingewikkeld? Maak je geen zorgen! Tijdens We Sluiten de Linies vertelt een expert van Waterschap Rivierenland je alles wat je wil weten!

Culinair genieten, films en muziek

Heb je Fort Everdingen helemaal ervaren? Wandel dan door naar Werk aan het Spoel! Hier kun je genieten van heerlijk eten en drinken bij Caatje aan de Lek en feestelijke muziek. In de genieloods kun je Holland, the serious game van de Polderwachter spelen en je onderdompelen in een animatie van kunstenaar Chok Wah Man.
Startpunt

We Sluiten de Linies start bij Fort Everdingen.

Horeca

Bij Caatje aan de Lek bij Werk aan het Spoel kun je genieten van een hapje en een drankje. Het terras van de Fortbrouwerij Duits & Lauret is de hele avond geopend.

Kom op de fiets!

Bij Fort Everdingen en Werk aan het Spoel is beperkt parkeergelegenheid beschikbaar. We adviseren je op de fiets te komen.

We Sluiten de Linies op Fort Everdingen en Werk aan het Spoel is een samenwerking van de Hollandse Waterlinies en Waterschap Rivierenland.


Lees meer
Delen: