Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Workshop: snoeien in de tuin

23 maart 2019 van 10:00 - 17:00 uur

Walstraat 2a

6629 AD

Appeltern

Tijdens deze cursus leer je vast te stellen op welke wijze en wanneer de plant gesnoeid moet worden!

“Met snoeien houd je je tuin in toom en blijven de planten gezond”

Snoeien… Super leuk, maar voor veel mensen een beetje eng. Bang om die prachtige plant, boom of heester te beschadigen. Het is echter wel van belang dat dit jaarlijks gedaan wordt. De meeste planten kunnen simpelweg niet zonder. Heesters en bomen moeten eerst groeien, totdat ze zich in een ‘volwassen stadium’ bevinden. Als ze eenmaal volgroeid zijn, moeten ze wel gezond en mooi blijven. Oude takken dienen plaatsmaken om de nieuwe scheuten/twijgen/takken te kunnen laten groeien. Dit doe je door te snoeien!

Workshop Snoeien | De Tuinen van Appeltern

Tijdens onze cursus ‘Snoeien’ leer je te kijken naar een plant en vast te stellen op welke wijze en wanneer een plant gesnoeid moet worden. De ochtend staat in het teken van kort en bondige theorie. In de middag is het tijd voor praktijk, we gaan naar buiten! Bij de rondleiding door de voorbeeldtuinen zie je inspirerende hagen, heesters, rozen, snoeivormen, geleide bomen en groenblokken. Daarna is het tijd voor het echte werk: het opstellen van het snoeiplan. Onze cursusleider Hans van Biemen, auteur van diverse groenboeken, legt je uit waarom bijvoorbeeld het tijdstip van snoeien erg belangrijk is. Onze cursusleider en tevens snoei-expert Hans van Biemen is auteur van diverse groenboeken.

Workshop Snoeien | De Tuinen van Appeltern

DAGPROGRAMMA
10.00 uur Ontvangst met koffie of thee en een gevulde koek vers uit de oven
10.30 uur Theorie snoeien
13.00 uur Gezamenlijke lunch
14.00 uur Rondleiding met praktijkgedeelte snoeien in het park
16.30 uur Nabespreking
17.00 uur Einde programma

Workshop Snoeien | De Tuinen van Appeltern

* Prijs:€ 80,00 p.p.
(Prijs inclusief: Entree tot het park, koffie met een gevulde koek, lunch, kladblok met pen, middagpauze met een kopje koffie of thee, parkeermunt én een snoeischaar van Wolf!)

RESERVEREN

LET OP: Minimaal 7 personen en maximaal 15 personen, VOL = VOL! Aanmelden is mogelijk tot en met donderdag 21 maart 2019. Meld je nu aan en ontvang een gratis snoeischaar van Wolf Garten!


Lees meer
Delen: