Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Workshop Zaaien & Oogsten

10 maart 2023 t/m 10 maart 2023 van 13:30 - 16:30 uur

Zuiderlingedijk 101

4211BB

Spijk

Tijdens deze pluktuinworkshop laat Marjolein den Hartog van ZaaiLinge je kennismaken met de basisprincipes van het zaaien, verzorgen en oogsten van je eigen plukbloemen, waarbij haar natuurvriendelijke werkwijze centraal staat. Je leert de nodige theorie over onder meer de bodem, bloemsoorten, zaaien en verspenen, maar we gaan ook lekker in de praktijk aan de slag. Zo gaan we samen stap voor stap enkele winterharde eenjarigen voorzaaien. Dat kan in maart namelijk al prima, zodat je zo snel mogelijk van een weelderige bloemenpracht in je eigen tuin kunt genieten!

Gezien er in maart nog niet veel verse bloemen te oogsten zijn – omdat ZaaiLinge volledig op de volle grond teelt, afhankelijk van de seizoenen – is het ‘Oogst’-onderdeel van de workshop gefocust op de gedroogde oogst van afgelopen seizoen. Je gaat aan de slag met emmers vol gedroogde bloemen én je leert natuurlijk hoe je je eigen pluktuinpareltjes komend seizoen het beste kunt oogsten en bewaren. Onder meer krijg je uitleg over het juiste plukstadium, de diverse ingrediënten van een mooi gemengd boeket en natuurlijk hoe je jouw boeket zo lang mogelijk goed houdt op de vaas.

Jouw zelf samengestelde droogboeket – inclusief vaas – mag je natuurlijk mee naar huis nemen. Net als de gevulde zaaibakjes, 3 extra zakjes bloemenzaden en een handout om alles nog eens na te lezen. Bovendien krijg je tijdens de workshop natuurlijk voldoende lekkers van de theetuin!

Datum en tijd: Vrijdag 10 maart, 13.30–16.30 uur (met uitloop tot 17.00 uur)

Locatie: Linges Landje, Spijk (lingeslandje.nl)
Kosten: € 65 inclusief alle materialen, koffie/thee en lekkers
Aanmelden of meer info? marjolein@zaailinge.nl


Lees meer
Delen: