Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Nationale Rode Kruis Bloesemmaand

1 april 2022 t/m 30 april 2022 van 09:00 - 17:00 uur

Genteldijk 5

4191LD

Geldermalsen

Normaal gesproken staat de derde zaterdag van april in het teken van de Rode Kruis Bloesemtocht. Maar ook dit jaar heeft de organisatie in een vroeg stadium moeten beslissen om de tocht dit jaar te annuleren. De organisatie laat het er niet bij zitten, en heeft een leuk alternatief bedacht. De Rode Kruis Bloesemmaand!

De maand april is uitgeroepen tot de Rode Kruis Bloesemmaand! Iedereen is van harte welkom in de prachtige Betuwe. Er zijn zes splinternieuwe routes ontwikkeld langs de mooiste plekken in de Betuwe. De routes variëren in afstand van 6 tot 40 kilometer. Zowel voor de genieter én voor de geoefende wandelaar is er dus keuze genoeg. Kom een maand lang genieten van de in bloei staande bloesem, met onderweg bijzondere pleisterplaatsen.

De routes leiden langs in volle bloei staande boomgaarden, rustieke boerderijen, groene landerijen en vrolijke uitspanningen waar het goed toeven is. Op deze manier maak je op een nieuwe manier kennis met de pracht en praal van de Betuwe. Een genot om te lopen in het voorjaarszonnetje. Allemaal goed bereikbaar vanaf de stations van Geldermalsen en Beesd. Proef de sfeer van de Betuwe.

Zo kom je aan de routes?
Heb je al zin om te gaan lopen? Dat is te begrijpen! Vanaf 26 maart kun je de routes en gps-tracks downloaden via de website van de Rode Kruis Bloesemtocht.

De vlag in top
De hele ‘Bloesemmaand’ worden er vlaggen langs de routes en pleisterplaatsen geplaatst. Om goed in de stemming te komen van de Rode Kruis Bloesemmaand. Om nog meer in de stemming te komen kun je tijdens het wandelen luisteren naar de Bloesemtocht Playlist op Spotify, ook vanaf 26 maart te vinden op de website van de bloesemtocht.

Bloesemalert-app
Wanneer is het beste moment om de gaan wandelen in de Betuwe?, staat de bloesem al in bloei of waar zijn de mooiste bloesem hotspots te vinden? De Bloesemalert-app geeft antwoord op al deze vragen. Met behulp van deze app blijf je optimaal op de hoogte over alle ontwikkelingen rondom de bloesem. De Bloesemalert-app is te downloaden in de Google Play Store en Apple store. De app is een initiatief van Stichting Bureau Toerisme.


Lees meer
Delen: