Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Ri4daagse Expeditie Oost | 30 mei – 2 juni 2019

30 mei 2019 t/m 2 juni 2019

Van de Millingerwaard tot aan Loevestein

GA MEE! ONTDEKKINGSREIS DWARS DOOR NEDERLAND VIA DE GROTE RIVIEREN & DE DELTA NAAR ZEE!

We wonen in één van de mooiste rivierdelta’s van Europa en toch zijn er maar weinig mensen die de reis langs en over de Grote Rivieren door de Delta naar de Noordzee maken. En dat is precies wat we met de Ri4daagse Expedities gaan doen!

We struinen, varen en fietsen, in twee etappes van 4 dagen, door prachtige natuurgebieden, stroomafwaarts richting de Noordzee. Ieder in zijn eigen tempo, alleen of samen. Onderweg brengen we je in aanraking met bijzondere mensen, inspirerende verhalen en ervaringen waardoor je het landschap én elkaar steeds weer op een andere manier leert kennen. Stel je voor: dagenlang, wind, water, waaihaar, prachtige natuur, ruimte, avontuur, rust, plezier, mooie ontmoetingen en bijzondere belevenissen.

De expedities zijn geen prestatietochten, al heb je wel echt een goede basisconditie nodig. Even voor een idee: we lopen max 22 kilometer per dag (meestal minder), vaak over onverharde paden. Op andere dagen fietsen we 35 kilometer en lopen we nog zo’n 6 kilometer. Tussendoor varen we met grotere boten over de rivier en met kleine sloepjes over nevengeulen.

WE STRUINEN, FIETSEN EN VAREN IN 2 ETAPPES NAAR ZEE

EXPEDITIE OOST 30 mei – 2 juni 2019

Tickets zijn te boeken via onze website. Je kunt ook voor twee dagen intekenen.
Van de Millingerwaard (een prachtig natuurgebied 16 km ten oosten van Nijmegen) naar Slot Loevestein (tegenover Gorinchem) reizen we langs en over de grootste rivier van West-Europa: de Waal, door spectaculaire natuurgebieden in de uiterwaarden. Onderweg steken we nevengeulen over met sloepjes en andere bootjes. De tocht eindigt bij Slot Loevestein, een prachtig kasteel pal aan de rivier. Je bent hier in het land van de bever, de zilverreiger, de ooievaar, vossen, wilde paarden en runderen.

Overnachten tijdens Expeditie Oost?
Je kunt aan het eind van iedere dagtocht gewoon thuis slapen of een B&B boeken. Maar wil je een echte onderdompeling in het rivierlandschap, boek dan, naast het basisticket voor de 4 dagtochten, ook een Ri4nomadenticket. Je kampeert dan op prachtige locaties vlakbij of aan de rivier op ons Ri4nomadenkamp. Ontbijt, avondeten en lunch én het vervoer van je kampeerspullen zijn inbegrepen. Kijk voor meer info op de website. Er is dit jaar plek voor 30 kampeerders, dus wacht niet te lang met boeken. Vol = vol

Kosten
Deelnamekosten voor het basisticket Expeditie Oost zijn 195 euro voor 4 dagen, Je kunt ook twee dagen meereizen voor 128 euro pp. Lunch, diner, kamperen en veel meer leuke dingen kun je bijboeken.

Info en boeken
Wil je meer informatie over Expeditie Oost of wil je direct boeken? Ga dan naar de website.

Ook geïnteresseerd in Expeditie West? Bekijk hier meer informatie over deze expeditie.

Foto met de sloep: Erik Vos
Luchtfoto Gameren: Dirk Oomen


Lees meer
Delen: