Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Grote Rivierenroute

Tussen de rivieren

De Grote Rivierenroute voert niet alleen door Rivierenland maar door met het pontje over de Maas te gaan, fiets je ook door Brabant.

Je begint deze route ten noorden van de Maas, maar steekt al snel met de pont over naar de Brabantse zijde. Weer terug over de rivier fiets je als eerste langs kasteel Ammersoyen: de best bewaarde Middeleeuwse waterburcht van Nederland.

Vogelliefhebbers kunnen in het buitengebied van Ammerzoden hun hart ophalen in de Hurwenensche uiterwaarden. Stap voor meer geschiedenis en cultuur, of een gezellig terras ook even af in vestingstadje Zaltbommel. Heb je nog wat tijd over? Speur dan in het oude centrum naar de 27 gootspoken; kunstzinnige beeldjes in de dakgoten van huizen die vaak het verhaal vertellen van het huis en de bewoners.

Bekijk de volledige route

 

Zaltbommel ligt aan de Waal, maar je bent met de fiets ook zo bij de Maas. In de vestingstad en Hanzestad aan de Waal kun je rekenen op een flinke portie geschiedenis en cultuur. Het roemrijke verleden, de vele gezellige terrasjes en leuke eetadressen maken van deze stad de uitverkoren plek voor een heerlijk dagje uit.

Lees meer over deze bestemming