Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Eropuit in de winter!

Yes! Het is winter! Dus trek je winterjas en handschoenen aan en trek eropuit in Rivierenland. Al wandelend door de winterse polders, over dijken en door de karakteristieke dorpen en steden en verken je musea en prachtige kastelen. Hieronder vind je de leukste wintertips.

Zin in een winterse wandeling?

Ontdek het mooie Rivierenland tijdens een mooie wandeling door de dijken, de stad of langs een kasteel. Met het grote aanbod aan wandelroutes is er voor iedereen een geschikte wandeling om het winterse landschap in te duiken!

Naar de wandelroutes

Leuke tips voor de kerstvakantie

Een actieve winter?

Ook tijdens de winter worden er veel activiteiten georganiseerd in de regio Rivierenland. Benieuwd wat er allemaal te doen is?

Bekijk de agenda

Bezoek een winters kasteel

Speuren & Spelen in Kasteel Ammersoyen

Strategisch gelegen tussen Maas en Waal ligt het indrukwekkende kasteel Ammersoyen. Dit kasteel stamt uit circa 1325 en is een echt middeleeuws kasteel met vier torens, een imposante ridderzaal en een gracht. Bezoek het kasteel op eigen gelegenheid, met een rondleiding of tijdens één van de vele evenementen.

Meer info

Sfeervol Slot Loevestein

Slot Loevestein ligt op een unieke plek, waar Maas en Waal samenkomen. In dit oer-Hollandse rivierenlandschap liet ridder Dirc Loef van Horne in 1361 zijn kasteel bouwen. Niet de schoonheid van het gebied, maar de strategische ligging bepaalde zijn keuze. De plek was ideaal voor verdediging en om tol te heffen.

Meer info

Culinair de winter door

Geen zin om buiten op pad te gaan? Geniet dan tijdens de koude dagen in een van de restaurants in Rivierenland. Ga een hapje eten of bezoek een verwarmd terras met een warm drankje!

Bekijk het aanbod

Bezoek een winterse stad