Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Mis niets - download de Bloesemalert-app

Ongeveer een derde deel van al het fruit dat in ons land wordt geteeld, komt uit Rivierenland. Daarom wordt deze regio ook wel de fruittuin van Nederland genoemd. Door heel Rivierenland vind je boomgaarden vol vers fruit. In het voorjaar staan deze fruitbomen in bloei: de bloesemperiode! 

De periode waarin de bomen in bloei staan is niet te voorspellen, dit is van veel factoren afhankelijk. Is het al vroeg in het jaar warm en zonnig weer, dan ontpoppen de bloemen eerder. De bloeiperiode kan door onder andere warm weer erg kort zijn. Grofweg is de bloesem in de maanden april en mei te bewonderen. Geniet maximaal van de bloesem tijdens één van de bloesemroutes door de Betuwe, Bommelerwaard of het Land van Maas en Waal.

In de zomer en het najaar is de fruitpluk. Wanneer welke vrucht plukrijp is, verschilt per soort. Wil je meer weten over fruit? Download dan onze app waar we je later dit jaar alles vertellen over fruit!

Download de app ‘Bloesemalert’!

In de Bloesemalert app vind je alle informatie rondom de bloesemperiode, zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de actuele bloesemstand. Aan het einde van de bloesemperiode wordt de Bloesemalert omgezet in de Fruitalert en vertellen we je alles over de ontwikkelingen van het fruit. De app is gratis te verkrijgen in de App Store en de Google Play Store.

logo app store iphone bloesemalert applogo play store bloesemalert app

Fiets de Bloesemroute

Rivierenland staat vol met fruitbomen. Het is prachtig om in het voorjaar langs de bomen te fietsen terwijl ze in bloei staan met prachtige bloesem. Tijdens de Bloesemroute fiets je in drie dagen tijd door de Betuwe, Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal. Zo ontdek je de regio en kun je tegelijk genieten van de mooie bloesem!

Bekijk de route hier

Tips & Weetjes

Weet jij waarom fruittelers de bloesem beregenen tijdens nachtvorst? Of waarom perenbomen een kleimasker krijgen? Heb je altijd al het antwoord op dit soort vragen en meer willen weten? Download dan snel de Bloesemalert-app via de App Store of Google Play Store. Hier vind je altijd de leukste weetjes (én antwoorden!) of de beste tips.

Hoe herken je de verschillende soorten bloesem?

In Rivierenland vind je ontzettend veel fruitbomen en boomgaarden, allemaal met hun eigen fruitsoorten. Maar hoe herken je de verschillende soorten? Wij hebben in onze app alle soorten bloesem op een rijtje gezet. Ontdek meer over peren-, kersen-, pruimen- en appelbloesem in onze app. Lees meer over de kenmerken van deze bloesemsoorten en bekijk hoe de knoppen zich ontpoppen tot bloesem. Welke bloesem is wat fragieler? Welke bloesem wordt roze? En welke bloesem groeit aan steeltjes van soms wel 5 centimeter?

appel bloesemkersen bloesempruimen bloesemperen bloesem

logo app store iphone bloesemalert applogo play store bloesemalert app

Welke bloesem ontpopt zich als eerst?

De kersenbloesem en pruimenbloesem zijn de eerste bloesemsoorten die uitkomen. Welke als eerst is wisselt zich af. Daarna ontpopt de perenbloesem zich, en tenslotte de prachtige roze appelbloesem! Wil je zeker weten dat je als eerste de bloesem ziet ontpoppen? Download dan de app en kijk bijna live mee!

logo app store iphone bloesemalert applogo play store bloesemalert app

Fiets- en wandelroutes langs bloesem

De zon laat zich steeds vaker zien. Tijd om de fiets te pakken en de bloesem al fietsend te bewonderen. Wil je weten op welke plekken je de bloesem het beste kunt zien? Of zoek je nog een mooie route langs de boomgaarden en fruitbomen?

Ontdek de mooiste bloesemroutes in de Bloesemalert-app

logo app store iphone bloesemalert applogo play store bloesemalert app

Tip: De Appeldijk

Een absolute tip tijdens de bloesemperiode is de Appeldijk bij landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Een prachtig stuk Rivierenland, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen met aan weerszijden van de dijk appelbomen die in het voorjaar in bloei staan. Onder andere de Lingeroute is een route die over de Appeldijk gaat.

Naar de Lingeroute

Overnachten tussen de bloesem

Tijdens de bloesemperiode wil je natuurlijk op de mooiste plekken overnachten. Wij zetten in de Bloesemalert-app de beste overnachtingslocaties voor je op een rij. Kies uit één van de unieke Bed&Bloesemlocaties die wij speciaal voor je hebben geselecteerd. Download de app via onderstaande buttons en zoek een Bed&Bloesem!

logo app store iphone bloesemalert applogo play store bloesemalert app

Waar kan ik de bloesem spotten?

Overal in Rivierenland vind je boomgaarden vol bloesem. Vooral wanneer je de rivier de Linge volgt kun je niet om de bloesem heen! Een absolute aanrader is de Appeldijk, met aan weerszijden prachtige appelbomen boordevol appelbloesem. Benieuwd bij welke fruitbedrijven de boomgaarden vol bloesem zitten? Download dan de app!

logo app store iphone bloesemalert applogo play store bloesemalert app

Bloesem in de Betuwe

tekst bloesem

Ontdek meer bloesem

Bloesem in de Bommelerwaard

tekst bloesem

Ontdek meer bloesem

Bloesem in het Land van Maas en Waal

tekst bloesem

Ontdek meer bloesem

Uit in de regio

Je vindt in Rivierenland genoeg rust, ruimte en uitgestrekte gebieden waar je lekker een frisse neus kunt halen.

COVID-19: Wij adviseren de op dat moment geldende richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid op te volgen bij een bezoek aan onze streek. Raadpleeg ook altijd de website van de betreffende locatie die u wilt bezoeken voor actuele informatie.