Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Geniet van de bloesem

Ben je toe aan een shot lentegevoel? Bezoek dan de Betuwe, Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal. In het voorjaar breekt de bloesemperiode aan. De mooiste tijd van het jaar! Geniet van een prachtige fietsroute langs boomgaarden vol bloesem, strijk neer op een terras en geniet van een heerlijke lunch aan het water. Blijf je slapen? Boek een overnachting in een B&B of een gezellig hotel en kom tot rust! Ontbijten met uitzicht op de bloesem, klinkt goed toch?

De periode waarin de bomen in bloei staan is niet te voorspellen, dit is van veel factoren afhankelijk. Is het al vroeg in het jaar warm en zonnig weer, dan ontpoppen de bloemen eerder. De bloeiperiode kan door onder andere warm weer erg kort zijn. Grofweg is de bloesem in de maanden april en mei te bewonderen. Wil je er zeker van zijn dat je de bloei niet mist? Download dan de gratis Bloesemalert-app!

De mooiste routes langs bloesem

De Bloesemroute

3 dagen genieten van bloesem; dat is genieten! Maak kennis met de diversiteit in Rivierenland. Fiets langs rivieren, maak kennis met bruisende steden en stop in pittoreske dorpjes.

Bekijk de route

De Lingeroute

Fiets 70km lang langs de mooiste rivier van Nederland: de Linge die meandert door het prachtige landschap en karakteristieke dorpen. Je fietst langs talloze boomgaarden en komt langs alle soorten bloesem.

Bekijk de route

De Kooiroute

Start bij De Stapelbakker op het eeuwenoude Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt en wandel 12,5 kilometer door pittoreske natuur. Natuurlijk mag de beroemde Appeldijk niet ontbreken! Hier beleef je bloesem op zijn mooist.

Bekijk de route

Tip: De Appeldijk

Een absolute tip tijdens de bloesemperiode is de Appeldijk bij landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Een prachtig stuk Rivierenland, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen met aan weerszijden van de dijk appelbomen die in het voorjaar in bloei staan. Onder andere de Lingeroute is een route die over de Appeldijk gaat.

NAAR DE LINGEROUTE

Ontwaken tussen de bloesem

De Heeren van Tuil
‘De Heeren van Tuil’ is een unieke bed & breakfast in een Betuws rijksmonument uit 1720. De eigenaren – Willem en ...Lees meer
Recreatiepark De Markplas
Markstraat 1 4043 JX Opheusden Is dit jouw bedrijf?
Opheusden
Nationaal Fruitpark Hotel en Spa
Vergaderlocatie, dagrecreatie en midgetgolfpark, Nationaal Fruitpark Ochten, een park voor elke bijeenkomst en elke gelegenheid. ...Lees meer
Meer over Nationaal Fruitpark Hotel en Spa
De Prins
Het mooiste terras aan het water vind je in het oranjestadje Buren bij De Prins, eten drinken en slapen. Koffie, lunch, ...Lees meer
Logement de Appelgaard
Achter de dijk van de rivier de Lek, vlakbij het historische stadje Culemborg, ligt verscholen tussen oude hoogstamboomgaarden ons ‘Logement de ...Lees meer
Culemborg
Buitengoed Ruysbos
Midden in de natuur in het bos en aan het water vind je een uniek 10 persoons vakantiehuis en 3 bijzondere ...Lees meer

Arrangementen

Op zoek naar de heerlijke bloesemarrangementen? We hebben ze hier voor je verzameld.

Bekijk ze hier