Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Ontdek alles over de bloesem

In het voorjaar breekt de mooiste tijd in Rivierenland aan: de bloesemtijd. Trek er op uit en ontdek dit natuurverschijnsel zelf! Je kunt er niet omheen. Overal vind je boomgaarden vol met de mooiste bloesem. En welke soort bloesem bloeit eerst? Hoe herken je de verschillende soorten bloesem? Tijdens je bezoek leer je het allemaal. Bepaal je eigen route en maak kennis met de bloesem.

De periode waarin de bomen in bloei staan is niet te voorspellen, dit is van veel factoren afhankelijk. Is het al vroeg in het jaar warm en zonnig weer, dan ontpoppen de bloemen eerder. De bloeiperiode kan door onder andere warm weer erg kort zijn. Grofweg is de bloesem in de maanden april en mei te bewonderen. Wil je er zeker van zijn dat je de bloei niet mist? Download dan de gratis Bloesemalert-app!

Plan je favoriete route langs de bloesem

De Bloesemroute

3 dagen genieten van bloesem; dat is genieten! Maak kennis met de diversiteit in Rivierenland. Fiets langs rivieren, maak kennis met bruisende steden en stop in pittoreske dorpjes.

Bekijk de route

De Lingeroute

Fiets 70km lang langs de mooiste rivier van Nederland: de Linge die meandert door het prachtige landschap en karakteristieke dorpen. Je fietst langs talloze boomgaarden en komt langs alle soorten bloesem.

Bekijk de route

De Appeldijk

Start bij De Stapelbakker op het eeuwenoude Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt en wandel 12,5 kilometer door pittoreske natuur. Natuurlijk mag de beroemde Appeldijk niet ontbreken! Hier beleef je bloesem op zijn mooist.

Bekijk de route

Het Betuwepad

Een absolute tip tijdens de bloesemperiode is het splinternieuwe Betuwepad. 12 etappes door de hele Betuwe die je eenvoudig aan elkaar kunt combineren of juist als losse tochten kunt lopen.

Ontdek het Betuwepad

Ontwaken tussen de bloesem

Camping De Karekiet
Kronkelende dijken, bloeiende boomgaarden en pittoreske dorpjes, in een karakteristiek landschap. Dat is de Betuwe, de fruittuin van Nederland. Midden in ...Lees meer
De Hoenderik
De Hoenderik is gelegen in een mooie, rustige en landelijke omgeving met een schitterend uitzicht over verschillende boomgaarden. Een echte fruitbeleving ...Lees meer
Camping De Vergarde
Kom lekker kamperen op de luxe kampeerplaatsen van camping de Vergarde! Een kampeerparadijs gelegen in het hart van de Betuwe. De ...Lees meer

Betuwse Fietsvierdaagse 2023

Van 18 t/m 21 mei vindt de Betuwse Fietsvierdaagse weer plaats! Vier dagen fietsen door het prachtige Betuwse landschap en genieten van de bloesem. Inschrijven kan nu via de website.

Naar de website

Uitgelicht door de redactie

Flipje en Streekmuseum

Het museum neemt je mee naar de wondere wereld van Flipje, de jam, de Romeinen en de complete geschiedenis van de stad Tiel in 50 kastjes. Beleef een nostalgische reis door het land van Flipje.

Lees meer

Overnacht bij De Hoenderik

De Bed & Breakfast van Fruitbedrijf De Hoenderik is gevestigd in een mooie, rustige en landelijke omgeving met een schitterend uitzicht over verschillende boomgaarden. De Bed & Breakfast is centraal gelegen in het hart van de Betuwe tussen Tiel, Culemborg en Leerdam. Een prima startpunt dus voor diverse uitstapjes en activiteiten. Je kunt bijvoorbeeld heerlijk wandelen en fietsen in de omgeving.

Lees meer

Betuws Best: ambachtelijke streekproducten

Heerlijke streekproducten uit de Betuwe herken je door het streekmerk Betuws Best. Maak kennis met de smaakmakers en zoek uit waar je de lekkerste producten uit de Betuwe vindt! Heerlijk voor onderweg of om mee naar huis te nemen.

Lees meer

Arrangementen

Op zoek naar de heerlijke bloesemarrangementen? We hebben ze hier voor je verzameld.

Bekijk ze hier